În loc să pregătească sezonul estival, rușii din Crimeea construiesc linii fortificate în apropierea litoralului

foto

Pe 03.03.2023, pe rețelele de socializare a fost postat un videoclip cu o trecere în revistă a unor fortificații defensive construite în localitatea Evpatoria din Peninsula Crimeea, de-a lungul coastei Mării Negre. Structurile de tranșee par să fie concepute pentru a opri debarcarea trupelor inamice dinspre mare. Fortificațiile sunt dotate și cu locașuri tragere. (Video)

În materialul video, un tânăr nemulțumit se plânge că a rămas fără ieșire la mare din cauza lucrărilor de construcție. În opinia sa, ceea ce se întâmplă nu seamănă cu reconstrucția terasamentului promisă anterior, iar sezonul estival din regiune este puțin probabil să aibă succes.

Anterior, pe 22 februarie, partea rusă a anunțat faptul că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a susținut ideea creării unor linii defensive în Peninsula Crimeea.

Această măsură a fost adoptată după ce s-a aflat că Statele Unite au permis Ucrainei să lovească cu arme cu rază lungă de acțiune teritoriul Crimeii. Astfel, adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, a vorbit cu o zi înainte la Centrul Carnegie în favoarea atacurilor armatei ucrainene asupra peninsulei, numind obiectivele din Crimeea “ținte legitime”.

Reprezentanții ruși consideră că democrații aflati la putere în Statele Unite se așteaptă să primească voturi suplimentare în urma sprijinului acordat Ucrainei pentru recuperarea Peninsulei Crimeea.

Potrivit Ministerului de Externe al Federației Ruse, actuala echipă de la Washington folosește de fapt Crimeea și locuitorii săi, precum și cetățenii Ucrainei, în campania electorală. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trupele ruse din Crimeea au mai construit fortificații în zonă și anterior, însă, acestea au vizat nordul peninsulei, pentru a împiedica pătrunderea Forțelor Terestre ucrainene.

Apariția liniilor defensive și în zona de litoral arată faptul că militarii ruși iau în serios amenințările venite din partea liderilor ucraineni referitoare la pregătirea unor acțiuni ofensive pentru recuperarea Peninsulei Crimeea. Acest lucru se întâmplă cu toate că reprezentanții politici și militari ruși apreciază că Ucraina nu are forța necesară pentru a cuceri Crimeea, iar o tentativă în această direcție se va solda cu un eșec.

Crimeea reprezintă un punct extrem de sensibil pentru autoritățile de la Moscova, iar posibilitatea pierderii acesteia reprezintă unul dintre motivele pentru care ar putea fi întrebuințate armele nucleare.

Multă vreme, peninsula a fost considerată, inclusiv la Washington, una dintre liniile roșii ale Kremlinului, care nu trebuie trecută. Se pare însă că, în ultimul timp, politicienii americani încearcă să revină asupra acestui subiect și nu se mai opun unei intervenții a trupelor ucrainene în Crimeea.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s