Rușii testează în continuare rachetele de croazieră Kalibr. Un submarin din Extremul Orient a efectuat o lansare la bătaia maximă

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 03.03.2023, echipajul submarinului diesel-electric Petropavlovsk-Kamchatsky aparținând Flotei din Oceanul Pacific a lansat o rachetă de croazieră Kalibr din imersiune, din acvatoriul Mării Japoniei. (Video)

Din precizările făcute de reprezentanții militari ruși rezultă faptul că racheta a fost trasă asupra unei ținte de coastă, care simula o poziție de tragere a inamicului. Înaintea lansării, submarinul a ocupat în secret zona desemnată pentru tragere.

La momentul estimat, racheta de tip Kalibr a lovit ținta indicată amplasată în câmpul tactic Surkum, situat în Ținutul Khabarovsk. Distanța de tragere a depășit 1.000 de kilometri.

Închiderea raionului maritim din care a fost efectuată lansarea rachetei a fost asigurată de nave și vedete ale Flotei ruse din Oceanul Pacific, precum și de avioane și vehicule aeriene fără pilot aparținând aviației navale. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Racheta de croazieră Kalibr (3M14) se află în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse din anul 2012.

Aceasta a fost întrebuințată pentru prima dată în condiții reale de luptă în perioada 2015-2017, în timpul campaniei militare din Siria. Submarinele și navele de suprafață rusești au lansat atunci din Marea Mediterană și din Marea Caspică aproximativ 100 de rachete de tip 3M14K și 3M14T.

De asemenea, rachetele de tip Kalibr au fost folosite intens de partea rusă în timpul conflictului din Ucraina. În perioada 2022-2033, țintele terestre de pe teritoriul ucrainean au fost lovite cu peste 1.000 de rachete de acest tip, lansate din Marea Neagră și din Marea Caspică.

Sursa: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s