În Republica Belarus, a fost efectuată o nouă lansare-test a rachetei antiaeriene 9M318 destinată complexului Buk-MB2

foto

Comitetul Militar-Industrial de Stat al Republicii Belarus a anunțat, pe  07.03.2023, efetuarea unui nou test preliminar al rachetei 9M318 create pentru sistemul intern de rachete antiaeriene Buk-MB2.

“Comitetul Militar-Industrial de Stat continuă efectuarea, cu succes, a testelor preliminare ale rachetei antiaeriene dirijate autohtone de tip 9M318, care a fost dezvoltată pentru sistemul de apărare antiaeriană Buk-MB2 din Republica Belarus”, se arată într-un mesaj publicat pe canalul de Telegram al comitetului și preluat de agenția de presă rusă Tass.

La rândul său, președintele Republicii Belarus, Alexander Lukașenko, a informat că testele au avut loc pe 05 martie.

“Alaltăieri am testat o rachetă pentru complexul nostru antiaerian Buk. Aceasta a zburat acolo unde a fost necesar și a făcut tot ce trebuia. Prin urmare, avem propria noastră armă teribilă împotriva avioanelor”, a spus Lukașenko citat de agenția belarusă BelTA.

Comitetul Militar-Industrial de Stat a reamintit faptul că utilizarea rachetei dirijate antiaeriene 9M318 face posibilă extinderea zonei de lovire a complexului Buk-MB2 la 70 de kilometri. În același timp, este extins și nomenclatorul de ținte aeriene lovite de la aeronave cu o suprafață reflectorizantă eficientă mică la rachete balistice tactice.

“În timpul testelor, au fost lovite ținte aeriene reprezentate de drone cu motor turboreactor”, au informat reprezentanții comitetului.

La începutul lunii septembrie 2022, compania belarusă OKB TSP a prezentat Buk-MB2 cu racheta 9M318 la expoziția de apărare ADEX-2022 desfășurată în Azerbaidjan. Racheta antiaeriană cu rază medie de acțiune 9M318 a fost testată pentru prima dată în 2020.

Sistemul de apărare antiaeriană Buk-MB2 îmbunătățit este conceput pentru a distruge toate tipurile de ținte aerodinamice, în condiții de contramăsuri electronice intense ale inamicului, precum și pentru a combate rachetele balistice tactice și elemente de arme de înaltă precizie. Acesta poate distruge și ținte de la suprafața apei, precum și ținte terestre.

Potrivit dezvoltatorului, complexul de rachete antiaeriene, pentru care a fost dezvoltat și un radar nou, este capabil să detecteze ținte la o distanță de până la 200 de kilometri și să le lovească cu rachete 9M318 la distanțe cuprinse între 3 și 70 de kilometri. Sarcina de muniție pentru un lansator este de patru rachete, iar complexul este capabil să fie dislocat pentru utilizare în luptă într-un interval de cinci minute.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s