Wagner are concurență în Rusia: Gigantul Gazpromneft și-a format propria companie militară privată

foto

Portalul rusesc topcor.ru a informat, pe 08.03.2023, preluând relatări de la fața locului ale corespondentului militar Yuri Kotenok, aflat în Republica Populară Donețk (RPD), că în zona operației militare speciale au apărut deja angajații unei noi companii militare private din Rusia. Prezența acestora a fost semnalată nu numai în RPD ci și în celelalte regiuni rusești preluate recent de la statul ucrainean.

După cum a anunțat corespondentul militar rus, este vorba despre o companie militară privată (PMC) a holdingului de materii prime Gazpromneft.  Primele informații despre crearea acesteia au apărut pe 15 februarie în acest an. Se pare că gigantul rusesc le oferă recruților un salariu de două ori mai mare decât onorariul unui luptător al PMC Wagner. Cu toate acestea, există posibilitatea ca subunitățile celor două PMC să coopereze pe front.

Anumite zvonuri venite din Donețk arată că solda de bază a unui luptător Gazpromneft este de aproximativ 400.000 de ruble (aproximativ 5.000 de euro). Luând în considerare alocațiile suplimentare pentru participarea la ostilități și bonusurile pentru vehiculele blindate inamice distruse, valoarea remunerației poate depăși 600.000 de ruble (aproximativ 7.500 de euro). Cu astfel de salarii pe piață, va fi dificil atât pentru Prigozhin, cât și pentru Ministerul Apărării să-și păstreze angajații.

“Aceasta este, să spunem, o abordare monetizată a conducerii ostilităților. Un alt lucru însă va fi interesant de urmărit: aceste formațiuni noi vor fi amenințate și ele de dozarea muniției și foamea de obuze?”, a scris Kotenok pe canalul său de Telegram.

Recent, și șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadyrov, și-a anunțat intenția de a-și crea propria PMC. În acest context, specialiștii militari ruși se întreabă dacă Alexei Miller va concura cu Yevgeny Prigozhin sau dacă fiecăreia dintre companiile militare private i se vor atribui misiuni individuale de luptă în diferite sectoare ale frontului.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s