Rachetele rusești lovesc din nou: Sunt vizate obiective din toată Ucraina, inclusiv din partea de vest a acesteia

foto

Agenția de presă Tass și portalul rusesc topwar.ru au informat că, în cursul nopții de 09.03.2023 și dimineața devreme, trupele ruse au efectuat două valuri de atacuri cu drone și rachete de croazieră asupra unor obiective militare și ale infrastructurii energetice de pe întreg teritoriul Ucrainei.

Loviturile cu rachete sunt efectuate din mai multe direcții. Potrivit unor informații preliminare, cele mai multe rachete se îndreaptă către ținte din direcția sud-est, respectiv dinspre Marea Azov. În paralel cu acestea sunt întrebuințate și drone de atac. Până în prezent, au avut loc explozii puternice în mai multe regiuni controlate de regimul de la Kiev.

Partea ucraineană a anunțat existența unor atacuri pe timp de noapte asupra unor obiective din Regiunile Odesa și Nikolaev. De asemenea, au fost semnalate explozii în partea din teritoriul Regiunii Zaporojie care este controlată de Forțele Armate ale Ucrainei. O instalație de infrastructură energetică a fost lovită în apropiere de Odesa, fapt confirmat de reprezentanții Kievului din regiune.

Al doilea val de lovituri cu rachete și drone a vizat ținte din Regiunile Dnepropetrovsk și Harkov. De asemenea, cel puțin două explozii au fost auzite lângă Vinnitsa.

Alarmele aeriene sunt active pe tot teritoriul Ucrainei de mai bine de cinci ore. După sudul și estul Ucrainei, atacurile rusești s-au îndreptat către centrul și vestul țării. Reprezentanții ucraineni au anunțat activarea apărării antiaeriene în Regiunile Ivano-Frankovsk și Ternopol. Cu toate acestea, au fost înregistrate explozii la instalațiile din Regiunile Kiev, Zhytomyr și Poltava.

Administrația din Regiunea Lvov a raportat mai multe explozii, precum și zgomote ale dronelor de atac denumite “mopede”. Raidul aerian continuă în regiune. 

Surse: tass.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s