Aviația antisubmarin din cadrul Forțelor Navale ale Rusiei monitorizează exercițiile desfășurate de NATO în Arctica

foto

Statele membre NATO au început recent desfășurarea simultană a trei exerciții militare interconectate în nordul Europei. La acestea participă nu doar actualii membri ai alianței, ci și Suedia și Finlanda, state candidate la aderare. Unități terestre, navale și de aviație lucrează la desfășurarea operațională a trupelor în Arctica, simulând participarea la un conflict cu Rusia.

Între altele, mijloacele NATO desfășoară activități de cercetare la granițele terestre și maritime dintre Rusia și Norvegia. În acest context, Comandamentul Flotei ruse de Nord a decis să monitorizese acțiunile forțelor alianței cu ajutorul aeronavelor de luptă antisubmarin Il-38. Astfel, pe 09.03.2023, avioane de vânătoare F-35A aparținând Forțelor Aeriene ale Norvegiei au fost ridicate în aer pentru a intercepta două avioane rusești de tip Il-38, care se apropiau de zona manevrelor militare.

Exercițiile Joint Viking / Joint Warrior desfășurate în apropierea granițelor de nord ale Rusiei implică 50 de avioane și 40 de nave de luptă și auxiliare din nouă țări. Aproximativ 20.000 de militari practică debarcările în latitudinile nordice și îmbunătățesc compatibilitatea tactică a armatelor țărilor membre NATO. Cele mai mari manevre au loc nu numai în nordul Norvegiei, ci și în Laponia finlandeză, în imediata apropiere a granițelor cu Karelia rusă.

Deocamdată, partea rusă nu a anunțat dacă avioanele de luptă antisubmarin de tip Il-38 ale Flotei de Nord au reușit să descopere submarine ale NATO în proximitatea granițelor rusești.

Surse: topcor.ru, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s