Rușii au modernizat dronele kamikaze Lancet, ținând cont de experiența obținută în utilizarea lor în operația militară specială

foto

Portalul topwar.ru a informat, pe 13.03.2023, citând o sursă bine informată, că experiența utilizării dronei kamikaze de tip Lancet în timpul operației militare speciale a arătat o putere de încărcare insuficientă pentru a distruge anumite tipuri de vehicule blindate. Astfel, aceasta a fost modernizată și, în prezent, trupele ruse au primit o nouă versiune a dronei, cu un focos mai puternic.

Militarii ruși din zona operației militare speciale folosesc acum două modificări ale dronelor kamikaze Lancet, de bază și îmbunătățită, ceea ce face posibilă distrugerea diferitelor ținte inamice, inclusiv a vehiculelor blindate grele. Noua modificare are trei tipuri de focoase: cu fragmentație puternic explozivă, cumulativă și termobarică.

“Versiunea de bază a dronei, Produs-52, care este echipată cu aripi duble în formă de X, a fost îmbunătățită semnificativ pe baza experienței de utilizare a acesteia în timpul operației militare speciale. În special, aceasta a primit un nou sistem de dirijare optoelectronic și un sistem de conducere cu ​​software nou și manevrabilitate îmbunătățită”, a declarat sursa.

În prezent, “muniția rătăcitoare” Lancet este drona principală întrebuințată de trupele ruse în zona operației militare speciale. Pe lângă acesta, se mai folosesc și dronele KUB, despre care însă nu se cunoaște aproape nimic, cu toate că sunt livrate la trupe.

Versiunea de bază a dronei Lancet-3 are o greutate la decolare de 12 kilograme, din care trei kilograme sunt reprezentate de focos. Drona dezvoltă o viteză de 80 până la 110 kilometri pe oră și poate lovi ținte pe o rază de 40 km de la operator. Pentru dirijare sunt folosite trei sisteme: în baza coordonatelor, cu ajutorul mijloacelor optoelectronice și combinat.

Drona dispune de un canal de televiziune, care transmite o imagine a țintei și permite confirmarea distrugerii acesteia. Versiunea modificată a dronei nu mai are aripile cruciforme, dar a primit un focos cu o greutate de cinci kilograme. Noul Lancet poate rămâne în aer până la o oră și garantează lovirea vehiculelor blindate grele ale inamicului.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s