Ministrul rus al apărării a cerut industriei de profil să dubleze producția de rachete tactice: “Misiunea este grea, dar realizabilă”

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 14.03.2023, ministrul Serghei Șoigu a verificat modul de îndeplinire a comenzii de stat pentru apărare la una din întrerpinderile corporației Armament tactic de rachete din Regiunea Moscova.

După cum au precizat reprezentanții ministerului, Serghei Șoigu a inspectat liniile de producție pe care sunt asamblate armele de înaltă precizie.

“Conducerea corporației i-a prezentat ministrului apărării cele mai recente arme lansate în producția de masă. De asemenea, acestuia i s-au detaliat opțiunile pentru modernizarea armelor de precizie folosite de armata rusă”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Între altele, pe timpul vizitei, Serghei Şoigu a solicitat dublarea producţiei de arme dirijate de mare precizie.

“Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Şoigu, a constatat faptul că întreprinderile corporației Armament tactic de rachete îndeplinesc în mod adecvat comenzile de stat pentru apărare. Cu toate acestea, chiar şi ţinând cont de creşterea producţiei din acest an, Șoigu a solicitat dublarea producţiei de arme de înaltă precizie”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Șeful departamentului militar a menționat că întreprinderile corporației se confruntă cu o misiune foarte serioasă. “Pentru îndeplinirea sa, întreprinderile au rezervele necesare: specialiști cu înaltă calificare și capacități de producție. Prin urmare, misiunea este grea, dar realizabilă”, a spus Șoigu.

Ministrul rus al apărării a declarat că întreprinderile corporației Armament tactic de rachete rezolvă o gamă largă de probleme legate de operația militară specială aflată în curs de desfășurare în Ucraina. Potrivit precizărilor sale, în ceea ce privește o serie de armamente noi, corporația a trecut de la producerea experimentală la producția în serie. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Corporația Armament tactic de rachete este cel mai mare holding din Complexul Militar Industrial al Rusiei, incluzând 39 de întreprinderi. Acestea dezvoltă și produc rachete anti-navă, anti-radar și multifuncționale, concepute pentru a echipa sisteme de rachete tactice de coastă, navale și aeriene.

În domeniul naval, corporația produce complexe de rachete de coastă Bastion și Bal, complexe de rachete Uran și Moskit pentru navele de luptă, precum și diverse tipuri de torpile. Între rachetele antinavă, producția corporației include diverse rachete din familiile H-31, H-35 și H-59.

Între rachetele de aviație dezvoltate și produse de întreprinderile corporației se află rachetele Grom, Ovod, H-29 și H-38.

De asemenea, corporația produce o serie de bombe de aviație, între care KAB-250, KAB-500 și KAB-1500.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s