Oficiali ruși recunosc interesul pentru recuperarea dronei MQ-9 din Marea Neagră: Naryshkin – “Există posibilități tehnice pentru căutarea acesteia”

foto

În cadrul unui interviu acordat realizatorului emisiunii “Moscova. Kremlin. Putin” de la postul de televiziune Rusia-1, Pavel Zarubin, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, a declarat, pe 15.03.2023, că partea rusă va încerca să găsească epava dronei americane MQ-9 Reaper în Marea Neagră.

“Nu știu dacă o vom putea obține sau nu, dar trebuie să facem acest lucru și îl  vom face. Sper, desigur, să avem succes”, a precizat Patrushev.

“Americanii continuă să spună că nu participă la ostilități, dar incidentul cu drona MQ-9 din Marea Neagră reprezintă încă o confirmare că sunt implicați direct în aceste evenimente, adică în război”, a spus Patrushev.

El a menționat că, pe fundalul acestor evenimente, Federația Rusă va continua “să-și apere suveranitatea”.

La același post de televiziune, șeful Serviciului de Informații Externe (SVR) din Rusia, Serghei Naryshkin, întrebat fiind dacă partea rusă are posibilitatea de a găsi aceste fragmente și de a le studia, a spus că: “Mi se pare că există astfel de posibilități tehnice”.

Între altele, Naryshkin a declarat că Statele Unite îndeplinesc misiuni active de cercetare în această regiune, “folosind toate mijloacele necesare de cercetare spațială, vizuală, precum și cercetarea radio”.

Întrebat cum contracarează Rusia acest lucru, șeful SVR a răspuns: “Știm și înțelegem în detaliu care sunt intențiile americanilor în legătură cu activitățile de informații, cu utilizarea mijloacelor tehnice și încercăm să identificăm obiectivele care prezintă cel mai mare interes pentru ei. Obiective și teritorii”.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, declarase că este posibil ca epava dronei MQ-9 Reaper, care s-a prăbușit în Marea Neagră cu o zi înainte, să nu fie niciodată recuperată.

“Nu sunt sigur că o putem obține. A căzut în Marea Neagră într-un loc foarte, foarte adânc. Încă evaluăm dacă este posibil să încercăm să o recuperăm. Poate că nici nu merită să încercăm”, a spus Kirby pentru CNN.

După cum a precizat acesta, Statele Unite au minimizat deja riscul ca informațiile valoroase să cadă în mâini greșite, dacă orice altă țară reușește să scoată drona din mare.                                                                              

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s