Premieră în Marea Neagră: Bombardiere rusești Su-24M au atacat cu rachete ținte din Regiunea Odesa

foto

Potrivit presei ucrainene, Comandamentul operativ Sud din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că, pe 14.03.2023, Aviația Tactică a Federației Ruse a executat atacuri cu rachete asupra teritoriului Regiunii Odesa.

După cum au confirmat reprezentanții militari ucraineni, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au întrebuințat pentru executarea atacurilor împotriva unor obiective din Regiunea Odesa avioane de bombardament de tip Su-24M, care au acționat dinspre Marea Neagră.

Reprezentanții Forțelor Armate ale Ucrainei au anunțat că aeronavele rusești au lansat patru rachete anti-radiolocație, cel mai probabil de tip H-31P. Potrivit precizărilor militarilor din Comandamentul operativ Sud, forțele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au reușit să doboare toate cele patru rachete lansate de avioanele rusești. Însă, din cauza suflului exploziilor și a resturilor de rachete, au fost avariate mai multe clădiri de pe coasta Mării Negre din Regiunea Odesa.

Portalul rusesc topwar.ru a informat că, în acest caz, a fost vorba despre un atac de testare al aeronavelor tactice rusești, pentru a identifica desfășurarea sistemelor de apărare antiaeriană din Regiunea Odesa.

Între timp, pe întreg teritoriul Ucrainei a fost anunțată din nou o alertă aeriană, semnalată și în presa ucraineană. Potrivit jurnaliștilor din Ucraina, oficialitățile anunță alerte aeriene la cele mai mici riscuri de lovituri, chiar dacă de pe aerodromurile rusești decolează doar avioane de vânătoare sau de bombardament. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Atacul executat de bombardiere de front rusești dislocate în Peninsula Crimeea reprezintă o premieră de la începutul invaziei militare a Rusiei în Ucraina. Probabil că, avioanele Su-24M nu au fost folosite până în prezent pentru executarea unor lovituri directe asupra teritoriului ucrainean de teama distrugerii de către mijloacele de apărare antiaeriană ale adversarului.

De regulă, partea rusă a întrebuințat apele teritoriale și spațiul aerian situat deasupra Mării Negre pentru executarea de lovituri cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune. În acest scop, au acționat nave de luptă și submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră, dar și bombardiere strategice ale Aviației cu rază lungă de acțiune.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s