Rușii susțin că au respins un nou atac cu drone asupra Sevastopolului. Mai multe explozii au fost auzite în oraș

foto

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, a informat pe canalul său de Telegram că, în dimineața zilei de 22.03.2023, Flota rusă din Marea Neagră a respins un atac cu drone maritime asupra orașului.

“Dimineață devreme, flota noastră a respins un atac al dronelor de suprafață. În total, trei obiecte au fost distruse până la această oră. Dronele au încercat să pătrundă în golf, dar marinarii noștri au tras în ele cu arme de calibru mic. De asemenea, a lucrat și apărarea antiaeriană împotriva unor ținte aeriene”, a menționat Razvozhaev.

Potrivit precizărilor acestuia, navele de luptă rusești nu au fost avariate în urma atacului, dar ferestrele de la mai multe clădiri au fost sparte din cauza suflului exploziilor.

“În urma exploziilor, pe strada Lenin 2, au fost sparte ferestrele de la Casa Moscovei. Nu au fost înregistrate victime”, a spus guvernatorul.

După cum a concluzionat Razvozhaev, armata a respins atacul dronelor inamice, iar situația este sub control. Toate serviciile din oraș sunt operaționale.

Anterior, în noaptea de 21 martie, mai multe drone au fost doborâte și în zona orașului Dzhankoy din Republica Crimeea, unde a fost declanșat sistemul de apărare antiaeriană. După cum a informat șeful Crimeei, Serghei Aksyonov, o persoană a fost rănită în urma atacului. Primarul orașului Dzhankoy, Igor Ivin, a spus că fragmente de drone au fost găsite pe două străzi. În plus, un magazin alimentar a luat foc în centrul orașului, lângă școală, iar o casă privată de pe strada Yuzhnaya a fost, de asemenea, avariată. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit reprezentanților ruși, atacurile cu drone maritime ale Forțelor Armate ale Ucrainei sunt efectuate de pe teritoriul Regiunii Nikolaev, respectiv din zona localității Ochakov. Nu este exclus ca, în perioada următoare, forțele ruse să declanșeze atacuri de răspuns asupra regiunii din sudul Ucrainei.

Pe 21 martie, în urma atacului cu drone de la Dzhankoy, aviația rusă a lovit aerodromul Shkolny din Odesa, de unde se presupune că decolează dronele aeriene care se îndreaptă spre Crimeea. Reprezentanții Comandamentului operațional Sud din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei au anunțat că, în zona Odesa, au fost doborâte două rachete aer-sol de tip H-59, care au fost lansate de avioane de vânătoare rusești de tip Su-35 din direcția Mării Negre.  

Surse: tass.ru, topwar.ru. t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s