Bombardierele strategice americane – misiune de opt ore în zona Mării Mediterane. Italia și Grecia survolate pentru exerciții

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

După ce anterior bombardierele strategice americane B-52H aduse recent în Europa au zburat în zona Norvegiei, în regiunea Mării Baltice sau în proximitatea Mării Negre, pe 22.03.2023, acestea au îndeplinit misiuni specifice în Marea Mediterană.

Astfel, două aeronave B-52H Stratofortress, capabile să poarte arme nucleare, au zburat mai bine de opt ore în spațiile aeriene ale Italiei și Greciei, unde au desfășurat exerciții în cooperare cu armatele locale.

foto 1

Bombardierele cu indicativele radio NOBLE31 (număr de înregistrare 60-0026) și NOBLE32 (număr de înregistrare 60-0056) au decolat de la Baza Aeriană Moron din Spania.

Trebuie remarcat faptul că doar aeronava cu indicativul radio NOBLE31 a avut transponderul pornit în permanență și a fost vizibilă pe tot parcursul misiunii. Avionul cu indicativul radio NOBLE32 doar a fost menționat în postările de pe Twitter și Telegram ale utilizatorilor care se ocupă de monitorizarea aviației, însă nu a putut fi urmărit pe traiectul de declasare.

După decolarea de pe teritoriul spaniol, cele două bombardiere strategice americane au traversat Marea Maditerană și au intrat în spațiul aerian al Italiei, unde au orbitat timp de câteva ore deasupra unui raion situat la sud-est de Perugia.

Ulterior, acestea s-au deplasat către sudul Italiei, au ieșit din nou deasupra Mării Mediterane și au intrat în spațiul aerian al Greciei. Probabil că, în cooperare cu avioane din cadrul Forțelor Aeriene ale Greciei, bombardierele americane au orbitat deasupra unui raion situat la sud-est de Larissa, după care au revenit la baza de dislocare temporară din Spania.

Patru bombardiere strategice americane B-52H Stratofortress se află în Europa pentru o misiune de tip Bomber Task Force începând din 24 februarie 2023. Aeronavele sunt staționate la Baza Aeriană Moron din Spania. Până în prezent, acestea au efectuat deja mai multe zboruri complexe pe continentul european, unde vor continua să activeze și în săptămânile următoare.

Două dintre aeronave, cu numerele de înregistrare 60-0056 și 60-0026, pot întrebuința arme nucleare, în timp ce celelalte două sunt capabile să folosească rachete de croazieră și alte tipuri de muniții convenționale.  

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s