Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord a început deplasarea spre Marea Mediterană. În câteva zile, aceasta va traversa Canalul Suez

foto

Sursele de monitorizare a navigației de pe Twitter și Telegram au informat, pe 29.03.2023, că, după o escală de câteva zile în portul Djibouti, petrolierul Kama al Flotei ruse de Nord a părăsit portul african și se deplasează spre nord, în Marea Roșie, cu o viteză de șapte noduri.

Probabil, în zilele următoare nava rusească va tranzita Canalul Suez, destinația finală a acesteia fiind portul sirian Tartus.

foto 1

Deși nu există indicii clare în acest sens, se poate presupune că împreună cu petrolierul Kama navighează și fregata Amiral Gorshkov aparținând Flotei ruse de Nord. De fapt, cele două nave s-au deplasat împreună de la plecarea lor din portul Murmansk, la începutul lunii ianuarie.

Cele două nave au operat în Atlanticul de Nord înainte de a participa la un exercițiu în Africa de Sud și au făcut o escală în Iran. Acum, acestea se îndreaptă spre Tartus pentru a îndeplini misiuni în Marea Mediterană.

Fregata Amiral Gorshkov este înarmată cu noi rachete hipersonice de tip Zircon. Aceasta ar fi pentru prima dată când Rusia va desfășura o navă de luptă dotată cu astfel de rachete în teatrul de operații mediteranean. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Gorshkov va înlocui în Marea Mediterană fregata Amiral Kasatonov a Flotei ruse de Nord, care a revenit recent în locul de dislocare permanentă, după o misiune de peste un an de zile în regiune.

Potrivit planurilor curente ale conducerii Forțelor Navale ale Rusiei, fregata Amiral Gorshkov ar urma să rămână și ea în zona Mării Mediterane tot pentru o perioadă de aproximativ un an.

În prezent, escadra rusească din regiune se află la cel mai redus nivel din ultimii ani. În compunerea acesteia se mai află doar trei platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, între care un submarin și două nave de suprafață, toate din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră.   

Surse: twitter.com, t.me, itamilradar.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s