În a doua jumătate a lunii aprilie, rușii vor trimite pe front un nou tip de tanc: “Vulturul Negru” a fost dezvoltat în anii 1990, dar nu a fost produs în serie

foto

În timp ce Kievul așteaptă transferul tancurilor promise de către aliați, care, conform estimărilor reale ale stocurilor din armatele europene ale țărilor NATO, sunt din ce în ce mai puține, întreprinderile Complexului Militar Industrial din Rusia intenționează să producă și să modernizeze anul acesta cel puțin 1.500 de vehicule de luptă cu diverse modificări.

Potrivit canalului rusesc de Telegram “Tanchiştii Regiunii Militare Sud”, în a doua parte a lunii aprilie se aşteaptă ca gruparea rusă din zona operației militare speciale să primească în dotare tancurile “Vulturul Negru”, care erau considerate cândva promiţătoare. Desigur, acestea nu sunt la fel de moderne ca T-90M Proryv sau T-14 Armata, dar nici nu pot fi comparate cu T-55, despre a cărui posibilă trimitere în zona de luptă din Ucraina s-a scris anterior în presă.

Tancul “Vulturul Negru” (Obiect 640) a fost dezvoltat în anii 1990 de către Biroul de Proiectare al Ingineriei Transporturilor din Omsk.

Primul prototip al tancului considerat promițător la acea vreme a fost prezentat în 1997. Acesta avea un sistem de rulare modificat de la versiunea de bază a tancului T-80U și o turelă cu un design nou. Ulterior, a fost creat și un prototip cu o turelă montată pe un șasiu cu șapte role. Tancul nu a fost trecut însă în producția de serie.

Principalul avantaj de foc al noului tanc era reprezentat de înlocuirea tunului de 125 de milimetri cu un tun mai mare cu calibrul de 152 de milimetri. Noul armament era asociat cu o mitralieră de 7,62 de milimetri și o pușcă antiaeriană automată Kord de 12,7 milimetri.

Greutatea de luptă a tancului era de 48 de tone, iar acesta era echipat cu un motor nou cu turbină pe gaz, cu o capacitate de peste 1.500 de cai putere. Datorită acestui fapt, puterea specifică a “Vulturului Negru” depășea 30 de cai putere / tonă, fiind superior tancurilor occidentale de generația a treia, cu o putere de 20 – 25 de cai putere / tonă.

Pe autostradă, tancul dezvoltă o viteză maximă de până la 80 de kilometri pe oră, iar autonomia acestuia (fără rezervoare externe suplimentare) este de peste 500 de kilometri.

În aprilie 2011, prim-locțiitorul șefului Direcției Principale Blindate din cadrul Ministerului rus al Apărării, general maior Yuri Kovalenko, a anunțat că evoluțiile înregistrate în dezvoltarea “Vulturului Negru” vor fi utilizate pentru noul tanc de bază Armata.

Pe de altă parte, nu există informații că tancurile “Vulturul Negru” au fost produse, fie și în loturi mici.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s