Rușii au trimis generali “noi dar vechi” în zona operației militare speciale: Lapin și Teplinsky din nou pe frontul din Ucraina

foto

Corespondentul militar rus Yuri Kotenok a anunțat că, la ordinul ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, șeful Statului Major Principal al Forțelor Terestre, general colonel Alexander Lapin, a fost trimis în prima linie a frontului. Alături de acesta, în zona operației militare speciale a mers și comandantul Trupelor de Desant Aerian, Mihail Teplinsky.

Fostul comandant-șef al Forțelor Terestre din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, Vladimir Boldyrev, a declarat că întoarcerea generalului Alexander Lapin în zona operației militare speciale este un lucru firesc, deoarece acesta este unul dintre cei mai pricepuți lideri militari.

Potrivit Ura.ru, Boldyrev consideră că plecarea lui Lapin din zona operației militare speciale “nu a fost una naturală și nici logică”. El l-a numit pe colegul său unul dintre cei mai capabili, instruiți și pricepuți generali, “de care este nevoie pe front, unde este mult mai util”.

“Lapin este unul dintre generalii de care depinde viitorul operației militare speciale”, a concluzionat fostul comandant-șef al Forțelor Terestre. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cursul anului 2022, generalii Lapin și Teplinsky au mai comandat grupări de trupe rusești pe teritoriul Ucrainei. Este vorba despre grupările de trupe Centru și Est.

Probabil că, în prezent, aceștia au revenit în zona frontului la conducerea acelorași grupări. Mai ales că, în urmă cu câteva zile, a devenit cunoscut faptul că ultimul comandant al grupării de trupe Est, general colonel Rustam Muradov, a fost eliberat din funcție.

Trebuie precizat faptul că, până de curând, cei doi generali trimiși acum pe front au făcut echipă la conducerea Trupelor Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. În timp ce Alexander Lapin a îndeplinit funcția de comandant al Trupelor regiunii, Mihail Teplinsky a fost șef de stat major și prim-locțiitor al acestuia. Cei doi generali sunt considerați ca făcând parte din aripa dură a comandanților militari ruși.

Prin trimiterea tandemului Lapin-Teplinsky în zona operației militare, partea rusă confirmă faptul că la numirea în funcții în zone de război sunt avute în vedere mai mult compatibilitatea și coeziunea dintre comandanți, decât competența acestora.

Este posibil ca deplasarea în Ucraina a celor doi generali să facă parte dintr-un plan mai larg de revigorare a conducerii Grupării de trupe întrunite din zona operației militare speciale, în perspectiva confruntărilor decisive care sunt așteptate ca urmare a declanșării unei contraofensive ucrainene de primăvară. Nu este exclusă chiar și înlocuirea comandantului grupării, general de armată Valeri Gherasimov, actualul șef al Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Într-o evaluare recentă a Ministerului britanic al Apărării, bazată pe rapoarte ale serviciilor secrete, prestația generalului Gherasimov în Ucraina a fost considerată una cu succese modeste. Potrivit departamentului militar al Marii Britanii, sub conducerea acestuia ofensiva rusă de iarnă a eșuat.   

Sursa: vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s