Rușii susțin că au recuperat drona americană MQ-9 Reaper de pe fundul Mării Negre, care este studiată acum de specialiștii militari

foto

Portalul rusesc topcor.ru a informat, pe 07.04.2023, că armata rusă a reușit să recupereze epava dronei americane MQ-9 Reaper de pe fundul Mării Negre. În prezent, specialiștii societății Tehnologii radioelectronice și ai Institutului Central de Cercetare al Forțelor Aerocosmice din cadrul Ministerului rus al Apărării studiază componentele electronice ale acesteia.

După cum susțin jurnaliștii portalului, “datorită acțiunilor piloților avioanelor de vânătoare Su-27, specialiștii Ministerului rus al Apărării au devenit proprietarii unor informații valoroase despre tehnologiile militare ale unui potențial inamic”. În special, sunt analizate complexul optoelectronic AN / AAS-52 și complexul de cercetare prin radiolocație AN / APY-8. De asemenea, inginerii ruși din domeniul radioelectronic studiază stațiile de telemetrie și de comunicații securizate prin satelit, precum și terminalul de schimb de date Link-16.

Specialiștii ruși apreciază că stabilirea parametrilor de frecvență ai echipamentelor de telemetrie și evaluarea nivelului de imunitate la zgomote al dronei americane MQ-9 Reaper vor ajuta în viitor la modelarea unor contramăsuri eficiente împotriva unor astfel de aparate de zbor fără pilot de către sistemele rusești de război electronic.

De asemenea, aceștia susțin că vor fi studiate cu atenție capacitățile dispozitivelor americane de observare cu focalizare lungă, inclusiv tipul și rezoluția fotodetectorilor cu matrice. Acest lucru le va permite să înțeleagă capacitatea dronelor de cercetare inamice de a identifica echipamentele rusești la diferite distanțe.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s