Trupele de Rachete cu Destinație Strategică din Rusia au lansat o rachetă balistică intercontinentală

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 12.04.2023, că Trupele de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) au efectuat o lansare-test a unei rachete balistice intercontinentale, dintr-un poligon din Regiunea Astrahan. Unitatea de luptă a rachetei a distrus o țintă aflată într-un poligon din Kazahstan. (Video)

“Pe 11 aprilie, un echipaj de luptă al RVSN a lansat, cu succes, o rachetă balistică intercontinentală, cu ajutorul unui sistem mobil de rachete amplasat la sol pe terenul de antrenament interspecific central din Kapustin Yar (Regiunea Astrahan)”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

“Ogiva de antrenament a rachetei a lovit o țintă convențională amplasată în poligonul Sary-Shagan din Republica Kazahstan, cu precizia specificată. Obiectivele lansării au fost îndeplinite în totalitate”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Potrivit precizărilor acestora, “scopul lansării a constat în testarea echipamentelor de luptă de perspectivă ale rachetelor balistice intercontinentale. Această lansare a făcut posibilă confirmarea corectitudinii proiectării circuitelor și a soluțiilor tehnice utilizate în dezvoltarea de noi sisteme strategice de rachete”.

În luna mai 2020, Ministerul rus al Apărării a informat că, în poligonul Kapustin Yar, a fost modernizat complexul de măsurare pentru testarea armelor avansate. După cum au anunțat reprezentanții ministerului, acesta permite testarea echipamentelor de luptă, inclusiv într-o configurație de perspectivă, în întreaga gamă de condiții posibile pentru livrarea către ținte în interesul RVSN.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s