Militari din Republica Belarus au finalizat pregătirile în Federația Rusă pentru întrebuințarea armelor nucleare tactice

foto

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 14.04.2023, că militari din Republica Belarus sunt gata să întrebuințeze în practică muniții nucleare pentru asigurarea securității militare a Statului unional. După cum au anunțat reprezentanții militari ruși, piloți din Republica Belarus au finalizat pregătirile desfășurate în Rusia pentru întrebuințarea “munițiilor speciale” pe avioanele de asalt Su-25.

Unul dintre piloții participanți la stagiul de pregătire din Rusia a subliniat faptul că absolvirea cursului le-a oferit o oportunitate de a-și îmbunătăți abilitățile și de a învăța noi modalități de utilizare a armelor moderne de aviație, inclusiv a “muniției speciale”.

După cum a precizat un alt cursant, pregătirea a inclus o parte teoretică și una practică, sub îndrumarea instructorilor ruși. Potrivit declarațiilor acestuia, programul de pregătire a fost îndeplinit integral.

Între timp, ministrul apărării al Republicii Belarus, Viktor Khrenin, a declarat că pregătirea în Rusia a echipajelor pentru complexele de rachete Iskander pentru lucrul cu armele nucleare tactice se va încheia în cursul săptămânii viitoare. Ministrul a precizat că după finalizarea pregătirii pe teritoriul rus, subunitățile de rachete vor reveni în Republica Belarus.

La începutul lunii aprilie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că Forțele Armate ale Republicii Belarus au primit complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M, care sunt capabile să utilizeze rachete cu încărcături nucleare.

Anterior, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că, la cererea Republicii Belarus, partea rusă își va desfășura armele nucleare tactice în republică, așa cum Statele Unite fac acest lucru de mult timp pe teritoriile țărilor aliate. Putin a amenționat, de asemenea, că militarii ruși îi ajută deja pe colegii din Republica Belarus să-și reechipeze aeronavele, pentru a putea folosi arme nucleare.

Surse: vz.ru, mil.ru, militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s