Surse ucrainene: Rusia este gata să înceapă producerea în serie a rachetelor de croazieră cu bazare aeriană de tip H-50

foto

În cadrul unui briefing desfășurat pe 13.04.2023, șeful Direcției Principale Operații aparținând Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, general de brigadă Alexei Gromov, a declarat că, în scurt timp, Rusia intenționează să înceapă producerea în serie a rachetelor de croazieră cu bazare aeriană de tip H-50.

Potrivit precizărilor sale, acest lucru ar însemna, implicit, și o creștere a intensității atacurilor cu rachete asupra Ucrainei.

De asemenea, pregătirile Rusiei pentru începerea producției de serie a rachetelor H-50 indică faptul că Moscova nu are probleme cu componentele necesare pentru acest demers.

“După cum arată datele aflate la dispoziție, în luna iunie a acestui an, Rusia intenționează să înceapă producția în masă a rachetelor de croazieră strategice de tip H-50, care vor permite Kremlinului să intensifice loviturile cu rachete pe teritoriul țării noastre începând din toamnă”, a menționat Gromov.

În același timp, oficialul militar ucrainean a reiterat faptul că Rusia aproape că a rămas fără rachete. Potrivit șefului Direcției Principale Operații, începând din februarie anul trecut, armata rusă a consumat cel puțin jumătate din rachetele cu rază lungă de acțiune.

“Rusia a întrebuințat cel puțin 8.000 de rachete de acest tip”, a spus Alexei Gromov.

Oficialii civili și militari ai regimului de la Kiev vorbesc permanent despre lipsa de rachete a Rusiei pentru continuarea loviturilor asupra Ucrainei. Cu toate acestea, atacurile rusești cu rachete asupra infrastructurii militare și energetice a Ucrainei contrazic aceste afirmații.

În ceea ce privește H-50, trebuie spus faptul că aceasta este o rachetă de croazieră operativ-tactică, cu o bătaie de aproximativ 1.500 de kilometri. Racheta este destinată pentru distrugerea obiectivelor terestre, inclusiv a celor aflate în fortificații puternice. În calitate de platforme purtătoare pentru rachetele H-50 vor fi întrebuințate bombardierele strategice Tu-160M și bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3M.   

Surse: topcor.ru, focus.ua, 24tv.ua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s