Fierbe Flota rusă din Oceanul Pacific: Aproximativ 25.000 de militari și 167 de nave sunt implicate în activități de pregătire

foto

În cadrul unei întâlniri cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 17.04.2023, că la verificarea inopinată asupra nivelului de pregătire pentru luptă al Flotei din Oceanul Pacific participă peste 25.000 de militari, 167 de nave de luptă și auxiliare, inclusiv 12 submarine, precum și 89 de avioane și elicoptere.

„Conform solicitării dumneavoastră, începând din 14 aprilie, se desfășoară o verificare inopinată la Flota din Oceanul Pacific. La aceasta iau parte peste 25.000 de militari, 167 de nave de luptă și auxiliare, între care 12 submarine, și 89 de avioane și elicoptere”, a menționat Șoigu.

Potrivit precizărilor sale, „forțele și mijloacele care participă la verificare au fost alertate și au început să îndeplinească misiuni de pregătire pentru luptă. Acestea execută trageri de control și exerciții tactice și rezolvă probleme de interacțiune interspecifică”.

„Forțele de luptă antisubmarin aflate în serviciu au efectuat căutarea de submarine pe căile de comunicații maritime către Golful Petru cel Mare și Golful Avacha. Aviația navală a Flotei din Oceanul Pacific este dispersată pe aerodromurile operaționale, iar avioanele din subordinea Comandamentului Aviației cu rază lungă de acțiune au fost mutate pe aerodromuri avansate”, a raportat ministrul rus al apărării.

După cum a menționat acesta, „în prezent, este în curs de desfășurare cea de-a doua etapă a verificării inopinate. Gruparea navală formată în zona maritimă îndepărtată se deplasează în partea de sud a Mării Okhotsk, cu îndeplinirea misiunilor de manevrare în luptă și monitorizare a situației subacvatice”.

„Au fost rezolvate problemele privind asigurarea stabilității în luptă a submarinelor purtătoare de rachete cu destinație strategică și a disponibilității acestora de a întrebuința armele din dotare. De asemenea, a început un exercițiu tactic de apărare antiaeriană. Avioane din cadrul Aviației navale a Flotei din Oceanul Pacific sunt folosite pentru a marca inamicul”, a spus Șoigu.

Ministrul rus al apărării a declarat că, pe 18 aprilie, va începe etapa a treia a verificării din Extremul Orient. „Pe parcursul ultimei etape, grupările navale de atac, în cooperare cu divizioanele de rachete de coastă, vor îndeplini misiuni de executare a atacurilor cu rachete asupra unor ținte ale adversarului. Majoritatea lansărilor de rachete vor fi executate sub forma lansărilor electronice”, a concluzionat ministrul.

La rândul său, președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat faptul că prioritatea întrebuințării Forțelor Armate ale Federației Ruse este acum asociată cu operația militară specială, dar nimeni nu a anulat misiunea de dezvoltare a flotei.

„Serghei Kuzhugetovich, este evident pentru noi că astăzi avem priorități clare pentru utilizarea Forțelor Armate și, mai presus de toate, acestea se referă la direcția ucraineană și la tot ce ține de protecția poporului nostru în Donbass și în alte teritorii noi”, a spus șeful statului.

În același timp, potrivit președintelui, nimeni nu a înlăturat sau anulat misiunile de dezvoltare a flotei, inclusiv în teatrul de operații din Pacific. Putin i-a cerut lui Șoigu să continue această muncă și să acorde atenție dezvoltării și pregătirii unor astfel de evenimente și la alte flote.

De asemenea, Vladimir Putin a remarcat faptul că forțele flotei pot fi folosite în conflicte pe orice direcție strategică. Președintele i-a cerut ministrului apărării să aibă în vedere acest lucru, prin angajarea Ministerului Apărării în general și a Statului Major General în special.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s