Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS au patrulat deasupra apelor neutre ale Mărilor Bering și Okhotsk

foto

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 18.04.2023, două bombardiere strategice de tip Tu-95MS din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat un zbor în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre din acvatoriile Mărilor Bering și Okhotsk. (Video)

După cum au anunțat militarii ruși, zborul a fost efectuat în cadrul verificării inopinate a nivelului de pregătire pentru luptă al Flotei ruse din Oceanul Pacific.

“Pe timpul îndeplinirii misiunilor de patrulare, a fost efectuată realimentarea în aer a celor două bombardiere strategice Tu-95MS de la un avion-cisternă de tip Il-78”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului preluat de agenția Interfax.

“Pe parcursul verificării, echipajele bombardierelor strategice Tu-95 vor continua să execute patrulare aeriană și în alte raioane”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

“Toate zborurile avioanelor din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune sunt efectuate în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian situat deasupra apelor neutre, fără să fie încălcate granițele altor state”, au concluzionat reprezentanții ministerului. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Verificarea inopinată asupra nivelului de pregătire pentru luptă al Flotei ruse din Oceanul Pacific a fost declanșată, pe 14 aprilie, la ordinul președintelui rus, Vladimir Putin. După cum a anunțat ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, pe 18 aprilie, va începe etapa finală a verificării (cea de-a treia), care va include lansări de rachete de la bordul navelor de luptă și cu ajutorul complexelor terestre de rachete de coastă. Ministrul a precizat că la verificare participă aproximativ 25.000 de militari, 167 de nave de luptă și auxiliare, inclusiv 12 submarine, precum și 89 de avioane și elicoptere.

Pe lângă Flota rusă din Oceanul Pacific, la verificare participă forțe și mijloace din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune, Aviației Regiunii Militare Est și unități și subunități de sprijin logistic.

În prima parte a verificării, bombardiere strategice Tu-95MS și bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au fost redislocate pe aerodromuri operative.

Postul de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării a prezentat un material video cu cadre din timpul misiunii îndeplinite de cele două bombardiere strategice Tu-95MS. Din analiza acestuia rezultă faptul că zborul a fost efectuat cu aeronavele Kozelsk (număr de înregistrare RF-94120 și număr de bord 22 roșu) și Veliky Novgorod (număr de înregistrare RF-94124 și număr de bord 16 roșu). Prima dintre acestea aparține Regimentului 79 Aviație de Bombardament din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka, iar cel de-al doilea Regimentului 184 Aviație de Bombardament din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels.

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s