Putin s-a deplasat din nou în zona operației militare speciale. Vizita s-a realizat la grupările de trupe din Herson și Lugansk

foto

Serviciul de presă al Kremlinului a anunțat, pe 18.04.2023, că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vizitat Statul major al Grupării de trupe Dnepr, care îndeplinește misiuni pe direcția Herson.

“La Statul major al Grupării de trupe Dnepr din Regiunea Herson, Vladimir Putin a audiat rapoarte ale comandantului Trupelor de Desant Aerian, Mihail Teplinsky, comandantului grupării, Oleg Makarevich, și altor comandanți militari”, se arată într-un comunicat de presă al serviciului, preluat de agenția Interfax.

În deschiderea ședinței de la sediul Grupării de trupe Dnepr, șeful statului rus a spus: „Nu vreau să vă distrag atenția de la îndatoririle dumneavoastră directe legate de conducerea trupelor, așa că vom discuta într-o manieră de lucru, pe scurt, dar concret”.

„Este important pentru mine să vă aud părerile despre cum se dezvoltă situația, să vă ascult, să facem schimb de informații”, a subliniat acesta.

„V-aș ruga să începeți raportul dumneavoastră cu situația de pe direcția Herson, apoi cu cea de la Zaporojie, iar după aceea îl rog pe Mihail Iurievici (Teplinsky) să-și exprime opiniile”, s-a adresat Putin participanților la întâlnire.

„Știu că la ordinul șefului Statului Major General și al ministrului apărării, acesta a fost destul de mult timp în prima linie și a făcut un raport foarte detaliat. Ministerul Apărării și Statul Major General l-au apreciat foarte mult”, a precizat președintele rus.

Potrivit anumitor informații, ulterior, președintele Vladimir Putin s-a deplasat și la Statul major al Gărzii naționale Est din Republica Populară Lugansk, unde a fost întâmpinat de comandantul acesteia, general colonel Aleksandr Lapin. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Președintele rus, Vladimir Putin, a vizitat pentru a doua oară zona operației militare speciale, după ce, pe 19 martie, s-a deplasat în localitatea Mariupol din Republica Populară Donețk.

Probabil că, între altele, deplasarea șefului statului rus în zona de conflict în a treia zi de Paște vizează creșterea moralului militarilor ruși, în perspectiva iminentei declanșări a unor acțiuni ofensive ale trupelor ucrainene.

Trebuie precizat faptul că, în acest context, este pentru prima dată când reprezentanții ruși fac referire la Gruparea de trupe Dnepr, care acționează pe direcția Herson. Până în prezent, s-a știut doar de existența Grupărilor de trupe Vest, Sud, Centru și Est, care îndeplinesc misiuni pe direcțiile Kupiansk, Donețk, Krasny Limansk și Zaporojie.

De asemenea, informația confirmă revenirea în zona frontului a comandantului Trupelor de Desant Aerian, general colonel Mihail Teplinsky. În perioada iunie 2022 – ianuarie 2023, acesta a comandat chiar Gruparea de trupe Dnepr, la conducerea căreia a fost înlocuit de prim-locțiitorul comandantului Academiei Militare a Statului Major General, general locotenent Oleg Makarevich. Teplinsky a revenit în zona de conflict la începutul lunii aprilie, după câte se pare într-o funcție superioară (posibil chiar de locțiitor al comandantului Grupării de trupe întrunite din zona operației militare speciale).

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s