Trupele ruse au lansat noi atacuri cu rachete de croazieră asupra pozițiilor pregătite pentru contraofensiva militarilor ucraineni

foto

Părțile implicate în conflictul din Ucraina continuă să-și aplice lovituri menite să slăbească potențialele militare. Astfel, la numai două zile după ce o dronă ucraineană a lovit depozitele armatei ruse din Sevastopol, trupele rusești au executat un nou atac cu rachete de croazieră asupra unor obiective de pe teritoriul uccrainean.

În cursul nopții de luni, 01.05.2023, în Kiev și în alte orașe și raioane din Ucraina s-au auzit o serie de explozii, după ce sirenele care anunțau alertele aeriene au fost declanșate pe întreg teritoriul țării.

Sirenele de alertă aeriană au sunat mai întâi în regiunile Vinnitsa, Jytomyr, Kiev, Kirovohrad, Cerkasi și Cernihiv, Dnepropetrovsk, Nikolaev, Odesa, Poltava, Sumy și Harkov, precum și în zonele controlate de Kiev din Republica Populară Donețk, regiunile Zaporojie și Herson.

Publicația ucraineană „Zerkalo Nedeli” a relatat despre exploziile înregistrate în regiunea Herson, în partea controlată de Forțele Armate ale Ucrainei, după care au fost primite informații despre o serie de explozii în regiunea Sumy și în Pavlograd. De asemenea, postul de televiziune ucrainean TSN a relatat că mai multe explozii au avut loc la Kiev, în regiunea Kiev și Dnepropetrovsk.

Ca urmare a atacurilor de noapte, potrivit surselor rusești, au fost lovite cu drone și rachete de croazieră mai multe puncte de desfășurare ale militarilor ucraineni, inclusiv ale așa-numitei „gărzi ofensive”, care erau pregătite pentru declanșarea contraofensivei anunțate de reprezentanții de la Kiev. Astfel, au fost provocate pagube la instalațiile de depozitare a materialelor și mijloacelor tehnice destinate armatei ucrainene. Potrivit unor informații prezentate de partea rusă, numai în localitatea Pavlograd din regiunea Dnepropetrovsk au fost distruse vagoane cu peste 300 de tone de muniție, majoritatea provenite din state membre NATO. De asemenea, în regiunea Kiev, dronele și rachetele rusești au distrus mai multe sisteme de rachete antiaeriene, care acopereau obiectivele și instalațiile militare ale complexului de combustibil și energie aparținând regimului de la Kiev.

Pe de altă parte, surse ucrainene de pe rețelele de socializare susțin că apărarea antiaeriană a distrus 15 din cele 18 rachete de croazieră de tip H-101 și H-555 lansate de bombardierele rusești. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit postărilor de pe Twitter, atacul cu drone și rachete de croazieră din noaptea de duminică spre luni a fost efectuat, în special, de forțe și mijloace aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Startegică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Pe timpul nopții, în aer s-au aflat aproximativ 20 de bombardiere strategice de tip Tu-160 și Tu-95MS, care au decolat de pe aerodromurile din Olenya (Regiunea Murmansk) și Engels (Regiunea Saratov). Lansările de rachete s-au făcut din vestul Federației Ruse și din zona Mării Caspice.

Deși surse ucrainene au semnalat faptul că în Marea Neagră au ieșit 11 nave de luptă și două submarine ale flotei ruse, deocamdată nu se știe dacă acestea au efectuat lansări de rachete de croazieră de tip Kalibr asupra teritoriului ucrainean.

Surse: tass.ru, topwar.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s