Rușii se laudă cu o nouă realizare: Trei avioane ucrainene au fost doborâte într-o singură zi – două MiG-29 și un Su-25

foto

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general locotenent Igor Konashenkov, a anunțat, pe 02.05.2023, că, în ultimele 24 de ore, apărarea antiaeriană a Rusiei a doborât trei avioane ucrainene în Republica Populară Donețk și în Regiunea Herson.

“Mijloacele de apărare antiaeriană ale trupelor ruse au doborât trei avioane aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei. Două avioane de vânătoare MiG-29 au fost distruse în raioanele localităților Ulyanovka din Republica Populară Donețk și Myrolyubovka din Regiunea Herson. De asemenea, un avion de asalt Su-25 a fost doborât în ​​apropierea satului Veletenskoe din Regiunea Herson”, a menționat Igor Konashenkov, citat de agenția de presă Interfax.

“În ultimele 24 de ore, militarii ruși au interceptat opt proiectile reactive HIMARS, precum și două rachete antiradiolocație de tip HARM”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit precizărilor acestuia, au fost distruse și șase drone ucrainene, în Republica Populară Lugansk și în Regiunile Zaporojie și Herson. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ultima “realizare” de acest fel a trupelor ruse s-a produs pe 19 aprilie, când Konashenkov a anunțat că militarii ruși au doborât patru avioane ucrainene (două MiG-29 și două Su-25). Acesta a precizat atunci că, în total, de la începutul operației militare speciale din Ucraina au fost distruse 411 avioane, 228 de elicoptere și 3.776 de drone aparținând militarilor ucraineni.

Potrivit unor statistici paralele ale canalului de Telegram “Linia operativă”, avioanele doborâte în ultimele 24 de ore ar crește numărul de aeronave distruse de tip MiG-29 la 100, iar pe cel al avioanelor Su-25 la 140.  

Surse: militarynews.ru, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s