După atacurile similare de la Sevastopol, dronele ucrainene au lovit și rezervoarele rusești de combustibili din portul Taman

foto

Într-o postare pe canalul său de Telegram, guvernatorul Ținutului Krasnodar, Veniamin Kondratiev, a anunțat că, pe 03.05.2023, tancurile petroliere din portul Taman au luat foc. Incendiului i s-a atribuit cel mai înalt grad de complexitate, pompierii lucrează la fața locului și nu există victime.

Cauza incendiului la tancurile petroliere situate pe raza satului Volna nu a fost încă stabilită, dar, cel mai probabil, este vorba despre o lovitură a unei drone ucrainene. Deși nu există încă o declarație oficială a autorităților ruse, stingerea incendiului continuă la fața locului, fiind implicată o cantitate mare de echipamente speciale. După câte se pare nu există niciun fel de amenințare la adresa obiectivelor civile din zonă.

“Situația este sub control. Pompierii, Ministerul situațiilor de urgență și serviciile de urgență se află la locul incendiului. Nu există nicio amenințare pentru locuitorii satului”, a mai precizat guvernatorul Ținurului Krasnodar în mesajul său.

Potrivit localnicilor, incendiul a izbucnit în cursul nopții, în jurul orei 02:00, fiind precedat de două explozii în zona rezervoarelor de combustibili. Un martor ocular a afirmat că “a văzut o urmă a unei drone zburătoare pe cerul nopții”, iar altul “a auzit un șuierat ciudat”. Toată lumea este înclinată să creadă că atacul asupra tancurilor petrolieră a fost efectuat de o dronă sau de drone ucrainene.

Presa rusă a semnalat, de asemenea, că versiunea cu atacul unei drone ucrainene este cea mai probabilă și se încadrează în tacticile folosite în ultima vreme de serviciile speciale ucrainene. Având în vedere serie de incidente de pe teritoriul rus, jurnaliștii apreciază că nu va fi ultimul atac de acest fel. Aceștia se așteaptă la o utilizare masivă a dronelor de către partea ucraineană, precum și la alte acțiuni subversive împotriva căilor ferate și a infrastructurii critice. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Portul Taman se află la numai cinci mile de Strâmtoarea Kerci, iar rezervoarele de combustibili amplasate în zona acestuia sunt folosite și de Flota rusă din Marea Neagră.

Este vorba despre a doua lovitură de acest gen, după ce în urmă cu câteva zile un atac similar a fost efectuat asupra rezervoarelor de combustibili din Golful Kazacia din Sevastopol.

În mod clar, loviturile dronelor ucrainene se încadrează în etapa de pregătire a contraofensivei anunțate de Forțele Armate ale Ucrainei. Acestea au ca scop distrugerea rezervelor de combustibili ce ar putea fi folosite de trupele ruse în timpul apărării Peninsulei Crimeea, care se conturează din ce în ce mai clar drept direcție principală a atacului militarilor ucraineni.  

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s