SUA au evaluat potențialul militar al Rusiei: “O forță militară puternică și o amenințare existențială pentru America”

foto

În cadrul unei audieri în fața Comitetului pentru probleme privind Forțele Armate din Senatul american, directorul Serviciului Național de Informații, Avril Haines, și directorul Agenției de Informații a Apărării, general locotenent Scott Berrier, au apreciat, pe 04.05.2023, că, în pofida pierderilor din timpul operației militare speciale din Ucraina, Rusia rămâne “o forță militară puternică” și “o amenințare existențială” pentru SUA în sfera nucleară.

Din punctul de vedere al lui Haines, Rusia va avea nevoie de ani de zile pentru a-și restabili Forțele Terestre după participarea la operația militară specială. “Dar, acest lucru nu înseamnă că nu sunt o forță militară puternică”, a precizat Haines, comentând potențialul militar al Rusiei.

În același timp, Berrier a declarat în timpul audierilor că Forțele Aerocosmice ale Rusiei, Marina, Forțele Strategice și forțele care desfășoară operațiuni în spațiul cibernetic nu sunt practic implicate în operația militară specială.

“Vorbim încă despre o amenințare existențială la adresa SUA în ceea ce privește arsenalul lor nuclear”, a menționat șeful Agenției de Informații a Apărării.

“Chiar dacă Forțele Terestre ale Rusiei sunt în prezent epuizate, ele se vor reconstrui rapid”, a spus Berriei. Potrivit evaluărilor sale, Rusia va avea nevoie de aproximativ 5-10 ani pentru acest lucru, “în funcție de gradul de impact al sanțiunilor Occidentului, în special în ceea ce privește capacitatea de retehnologizare și de dotare a Forțelor Terestre cu arme și echipamente militare moderne”. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Prin evaluările exacte asupra potențialului militar al Rusiei, reprezentanții comunității de informații americane dovedesc faptul că sunt mai conectați la realitate decât mulți dintre politicieni. 

Din declarațiile făcute de aceștia, se poate desprinde concluzia că, în următorul deceniu, Rusia va avea dificultăți în ducerea unor războaie locale și regionale, dar va rămâne o forță puternică într-o eventuală confruntare globală.

Forțele Terestre, care reprezintă categoria de Forțe Armate afectată cel mai mult de invazia militară în Ucraina, sunt întrebuințate în conflictele locale și regionale. În ceea ce privește războaiele mondiale, cele mai implicate ar deveni Forțele Aerocosmice și Forțele Navale, unde Rusia stă destul de bine. Pe lângă Forțele Nucleare Strategice și armele nucleare tactice, unul dintre atu-urile părții ruse este reprezentat de rachetele hipersonice, în special cu bazare aeriană și navală.

Ca urmare, faptul că armata rusă “bate pasul pe loc” și “s-a împotmolit” în estul și sudul Ucrainei nu trebuie să conducă la o subevaluare a amenințării pe care o poate reprezenta.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s