Se apropie contraofensiva? Rușii susțin că au doborât în Crimeea două rachete balistice ucrainene de tip “Grom-2”

foto

Consilierul șefului Republicii Crimeea, Oleg Kryuchkov, a anunțat că, pe 06.05.2023, sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au doborât în peninsulă două rachete balistice ucrainene.

“Informații actualizate. Două rachete balistice Grom-2 au fost doborâte deasupra Crimeii”, a scris Kryuchkov pe canalul său de Telegram, find citat ulterior de agențiile de presă rusești Interfax și Tass.

Anterior, șeful Republicii Crimeea, Serghei Aksenov, declarase că sâmbătă a fost distrusă o rachetă ucraineană de către forțele de apărare antiaeriană din peninsulă.

Este pentru a doua oară când se confirmă oficial doborârea de rachete operativ-tactice ucrainene de tip Grom în spațiul aerian al Peninsulei Crimeea. Primul caz a fost înregistrat în luna aprilie a acestui an.

Activarea periodică a sistemelor de apărare antiaeriană în Crimeea și Sevastopol are loc începând din luna august anul trecut. Practic, în majoritatea cazurilor, a fost vorba despre atacuri cu drone de dimensiuni reduse.

În Crimeea și Sevastopol se menține un nivel ridicat, respectiv “galben”, de amenințare teroristă, precum și un regim de răspuns la nivel mediu. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultimele ore, armata ucraineană și-a intensificat atacurile executate, în special, cu drone asupra Peninsulei Crimeea.

Acest lucru poate reprezenta un indiciu pentru faptul că se apropie declanșarea unei contraofensive a militarilor ucraineni, care ar trebui să vizeze, ca direcție principală, chiar Crimeea.

După ce a fost depășită data de 30 aprilie, anunțată inițial ca termen pentru începerea unor acțiuni ofensive a Forțelor Armate ale Ucrainei, se poate aprecia că atacurile de amploare pot să înceapă în orice moment. Un alt termen limită ar putea fi reprezentat de data de 09 mai, la care în Rusia sunt programate mai multe parade militare, inclusiv cea tradițională de la Moscova.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s