Rușii pregătesc noi atacuri cu rachete de croazieră Kalibr asupra Ucrainei. Patru platforme purtătoare se află în Marea Neagră

foto

Potrivit unor surse de informații ucrainene, citate de portalul rusesc topcor.ru, pe 09.05.2023, în Marea Neagră se aflau 14 nave rusești. Patru dintre acestea sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr și ar putea pregăti un nou atac asupra unor ținte terestre de pe teritoriul Ucrainei.

După cum au precizat sursele ucrainene, gruparea navală rusească din Marea Neagră poate să lanseze la o salvă 32 de rachete Kalibr.

În ultimele zile, forțele ruse și-au intensificat semnificativ eforturile de a lovi instalațiile militare ucrainene. După toate probabilitățile, acest lucru este făcut pentru a perturba contraofensiva ucraineană.

Experții militari spun deja că armata rusă folosește acum aceleași tactici ca armata sovietică în ajunul bătăliei de la Kursk. Atunci, trupele ruse aflate sub comanda lui Rokossovsky au primit informații despre începerea unei ofensive majore a Wehrmacht-ului. Pentru perturbarea acesteia, armata rusă a lansat o lovitură preventivă de artilerie asupra pozițiilor germane.

Acum, militarii ruși folosesc întregul set de arme aflate în dotare. Atacurile asupra locurilor de concentrare a personalului și echipamentelor armatei ucrainene sunt efectuate cu drone kamikaze și baterii de artilerie. În plus, aviația și marina rusă lucrează activ, lansând atacuri sucesive.

Probabil că, acesta este și unul dintre motivele pentru care ofensiva atât de mediatizată a armatei ucrainene încă nu a început. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ultimul atac cu rachete de croazieră din Marea Neagră asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei a fost executat de trupele ruse în seara zilei de 08.05.2023. După cum susțin reprezentanții ucraineni, opt rachete de tip Kalibr au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

De asemenea, în noaptea de 09 mai, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au lansat noi atacuri cu rachete de croazieră H-101 și H-555, de la bordul bombardierelor strategice Tu-95MS. Partea ucraineană a anunțat, de asemenea, interceptarea a 15 rachete de acest tip.

Astfel, oficialii de la Kiev susțin că au fost doborâte 23 dintr-un total de 25 de rachete de croazieră lansate de forțele rusești.

Cu o noapte înainte (07/08 mai), apărarea antiaeriană ucraineană ar fi doborât un număr record de 35 de drone rusești de tip Geran-2, atingând un procent al loviturilor de 100%.   

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s