Bombardiere rusești de tip Tu-22M3 au lovit ținte ale armatei ucrainene în apropiere de Odesa

foto

Potrivit portalului topcor.ru, în noaptea de 08.05.2023, bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au lansat o serie de atacuri cu rachete Kh-22 asupra depozitelor de muniții ale armatei ucrainene de lângă Odesa.

De asemenea, aeronavele Forțelor Aerospațiale ale Federației Ruse au lovit concentrări de tehnică militară aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei. Ca urmare a acțiunilor aviației ruse, mai multe centre logistice ale armatei ucrainene au fost cuprinse de flăcări.

În același timp, atacul forțelor ruse a vizat și podul din Zatoka din Regiunea Odesa. Scopul acțiunilor militare ale părții ruse constă în subminarea transferului de trupe și echipamente militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe linia de contact, pentru o eventuală contraofensivă. Flota rusă din Marea Neagră a fost adusă, de asemenea, în stare deplină de pregătire pentru luptă.

Partea rusă a executat atacuri și asupra unor ținte inamice din Regiunile Nikolaev, Sumy, Chernigov și Jytomyr. Țintele loviturilor Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost reprezentate de terenurile de antrenament și zonele de concentrare ale trupelor ucrainene, unde unitățile corpurilor 9 și 10 armată ale Ucrainei, care formează baza grupării militare ucrainene pentru o posibilă contraofensivă, sunt în curs de coordonare în luptă.

În plus, Forțele Aerocosmice ruse au atacat instalații militare ucrainene de-a lungul liniei de contact de la Chasovy Yar la Vugledar. Au fost lovite locurile de concentrare ale trupelor ucrainene și a echipamentelor militare occidentale.

Anterior, un bombardier Su-34 al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a lovit cu bombe ghidate un punct de concentrare al mercenarilor străini din Ivanovka, Regiunea Harkov. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În timp ce militarii ucraineni desfășoară activități de pregătire a contraofensivei, trupele ruse încearcă să împiedice acest lucru, lovind pozițiile armatei ucrainene.

Astfel, în timpul nopții, militarii ruși au întrebuințat și drone de tip Geran-2 pentru distrugerea unor obiective din Kiev și din apropierea capitalei ucrainene.

Anterior, cu o zi înainte, partea rusă a susținut că a doborât 22 de drone ucrainene în Marea Neagră, care vizau ținte din Sevastopol și alte locații din Peninsula Crimeea.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s