În Regiunea Bryansk din Rusia au fost doborâte mai multe aparate de zbor. Un avion Su-34 și un elicopter Mi-8 confirmate oficial. Posibil “foc prietenos”

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 13.05.2023, citând surse aparținând serviciilor de urgență, că un avion de vânătoare și bombardament de tip Su-34 s-a prăbușit în Regiunea Bryansk.

“Avionul Su-34 s-a prăbușit în apropierea graniței cu Ucraina. Soarta celor de la bord este în curs de stabilire”, a precizat una dintre surse.

După cum a menționat aceasta, cauzele accidentului sunt în curs de cercetare.

Anterior, tot în Regiunea Bryansk, s-a prăbușit și un elicopter de transport de tip Mi-8. Cei doi membri ai echipajului și-au pierdut viața. (Video)

“Elicopterul s-a prăbușit în orașul Klintsy, conform datelor preliminare, din cauza unui incendiu de motor”, a declarat o altă sursă a agenției Tass.

Potrivit acesteia, proprietatea elicopterului este în curs de stabilire. Serviciile de urgență sunt pe drum, urmând să se stabilească și împrejurările căderii aparatului de zbor. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Mai multe informații despre catastrofele aeriene din Regiunea Bryansk din Rusia au fost postate pe Twitter și Telegram.

În ceea ce privește elicopterul Mi-8 au fost avansate, progresiv, mai multe cauze ale accidentului. Inițial, s-a spus că a fost vorba despre o defecțiune la motor, care ar fi luat foc în zbor. Ulterior, s-a avansat ideea că aeronava a fost doborâtă de o rachetă lansată cu ajutorul unui lansator portabil (MANPAD). În sfârșit, a treia versiune s-a referit la un așa-numit foc prietenos, adică doborârea elicopterului de către apărarea antiaeriană proprie.

Într-o primă fază, s-a crezut că și în cel de-al doilea caz ar fi vorba tot despre un elicopter Mi-8. Ulterior, s-a confirmat faptul că aeronava prăbușită este de fapt un avion de tip Su-34. Mai multe postări de pe Twitter confirmă că acesta a fost doborât de apărarea antiaeriană rusă.

Pe rețelele de socializare se afirmă că, de fapt, pe 13 mai, în Regiunea Bryansk au fost doborâte cel puțin două elicoptere Mi-8 și un bombardier de front Su-34. Anumite surse chiar vorbesc și despre existența între “victime” și a unui avion de asalt Su-25.

În orice caz, se poate vorbi despre adevărate “zile negre” ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. La aparatele de zbor pierdute astăzi în Regiunea Bryansk trebuie adăugat și elicopterul Mi-28N, care s-a probușit pe 12 mai în apropierea localității Dzankoy din Peninsula Crimeea.

Trebuie precizat faptul că toate aceste incidente au loc în afara zonei de război, fiind vorba despre pierderi fără legătură directă cu acțiunile de luptă.

Surse: tass.ru, riafan.ru, topwar.ru, twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s