Duma de Stat a Rusiei a votat în favoarea denunțării Tratatului privind Forțele Armate convenționale din Europa

foto

Agenția de presă rusă Interfax a anunțat că, pe 16.05.2023, Duma de Stat a votat pentru denunțarea Tratatului privind Forțele Armate convenționale din Europa (CFE). Un proiect de lege în acest sens a fost introdus în parlament pe 10 mai de către președintele rus, Vladimir Putin.

Participarea Rusiei la Tratatul CFE a fost suspendată în iulie 2007 printr-un decret al președintelui Vladimir Putin, iar pe 29 noiembrie 2007 a fost adoptată o lege corespunzătoare pentru confirmarea acestui lucru.

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale din cadrul Dumei de Stat, Leonid Slutsky, a declarat că Tratatul CFE există de mult timp doar pe hârtie, iar denunțarea lui va întări securitatea Rusiei.

“Având în vedere realitățile predominante în relațiile cu statele neprietenoase, denunțarea finală a Tratatului CFE va servi la întărirea intereselor naționale și a securității Rusiei”, a spus Slutsky pe 10 mai.

El a amintit faptul că “Rusia și-a suspendat participarea la Tratatul CFE încă din 2007 din cauza poziției ipocrite a blocului NATO, ale cărui țări nu au ratificat versiunea adaptată a acestuia”.

“Din punct de vedere practic, Tratatul CFE există de mult timp doar pe hârtie”, a remarcat șeful comisiei.

La rândul său, Andrey Kartapolov, președintele Comitetului pentru Apărare al Dumei de Stat, a declarat marți că denunțarea Tratatului CFE este “semnalul nostru către Occident că nici Statele Unite, nici țările NATO nu mai sunt parteneri de negocieri, ale căror poziții să fie luate în considerare”.

Șeful comitetului a menționat că “astăzi vedem o imagine radical schimbată: în loc de 16 țări NATO care erau la momentul semnării acordului, sunt deja 31, iar infrastructura este foarte aproape de granițele noastre”.

“În plus, recent, partenerii occidentali au crescut numărul de tancuri cu aproape 3.000, respectiv de la 19.000 la 22.500, în timp ce numărul vehiculelor de luptă blindate și alți indicatori au crescut cu aproape 5.000”, a concluzionat Kartapolov.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s