Nave de luptă rusești au desfășurat exerciții antisubmarin în Marea Neagră, într-o zonă în care nu există submarine inamice

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 16.05.2023, nava de patrulare Ladny și nava mică antisubmarin Kasimov aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat un exercițiu privind căutarea și descoperirea unui submarin.

Activitățile de pregătire pentru luptă s-au desfășurat în poligoane maritime din acvatoriul Mării Negre, în cadrul verificărilor de control privind capacitatea navelor de a îndeplini misiuni pe mare.

Rolul submarinului adversarului convențional a fost jucat de unul dintre submarinele din dotarea FRMN.

În timpul exercițiului, au fost întrebuințate tactici pentru urmărirea continuă a unui submarin și distrugerea acestuia cu torpile și bombe reactive.

Alături de misiunile antisubmarin, echipajele navelor au exersat elemente de ducere a luptei navale cu executarea de lansări de rachete antiaeriene asupra unor ținte parașutate, lansări de rachete antiaeriene asupra unor ținte maritime de mici dimensiuni, precum și trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene și maritime, precum și asupra minelor plutitoare.

În etapa finală a exercițiului, echipajele au efectuat un set de antrenamente antidiversiune, au executat aruncarea grenadelor, lovirea sabotorilor subacvatici cu ajutorul unui lansator de grenade, în baza datelor sonarului, și trageri cu pistoale subacvatice și mitraliere asupra unor ținte plutitoare și subacvatice. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trebuie subliniat faptul că Rusia desfășoară exerciții antisubmarin într-o zonă în care aproape că nu există submarine. În afară de Rusia, numai Turcia mai aduce destul de rar submarine în Marea Neagră.

Probabil că, activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate de FRMN încearcă să demonstreze existența unei oarecare normalități într-o zonă afectată puternic de război.

Deși în Marea Neagră nu s-au dus lupte navale, partea rusă a suferit totuși o serie de pierderi importante în ceea ce privește navele de luptă. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt distrugerea crucișătorului Moscova, nava amiral a FRMN, precum și lovirea unor nave mari de desant ale flotei ruse în portul Berdyansk.  

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s