Oficial militar ucrainean: Deși Rusia nu mai dispune de rezervele anterioare, încă mai are capacitatea de a lovi Ucraina cu rachete de înaltă precizie

foto

Reprezentantul oficial al Direcției Principale Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Vadym Skibitsky, a declarat, pe 19.05.2023, că Rusia încă mai are capacitatea de a lovi teritoriul Ucrainei cu rachete de înaltă precizie, deși nu mai dispune de stocurile anterioare.

După cum a informat acesta, Rusia atacă Ucraina cu rachete “proaspete”, produse anul acesta, pentru că armata a epuizat deja stocurile vechi. În același timp, se poate afirma că întreprinderile rusești din cadrul Complexului Militar Industrial rus au reușit să restabilească producția de rachete de înaltă precizie, în pofida sancțiunilor internaționale impuse Rusiei.

Potrivit datelor deținute de informațiile militare ucrainene, ratele de producție nu sunt mari, Rusia reușind să producă lunar numai 25 de rachete de croazieră Kalibr, aproximativ 35 de unități Kh-101, câteva Kinzhal hipersonice și până la cinci rachete operativ-tactice pentru complexul Iskander.

“Rușii aduc rachete Kalibr în Crimeea de cel puțin două ori pe lună. Acum aceștia sunt capabili să producă într-o lună aproximativ 25 de Kalibr, 35 de Kh-101, două rachete Kinzhal și cinci rachete balistice 9M723 pentru complexele Iskander-M”, a spus Skibitsky, care, la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut susținea că este puțin probabil ca Rusia să poată trage mai mult de 40 de rachete pe lună.

Anterior, reprezentantul oficial al Direcției Principale Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării declarase că Rusia ar fi rămas fără rachete și că în curând va fi în imposibilitatea de a lansa lovituri masive asupra teritoriului Ucrainei. Într-un interviu acordat uneia dintre publicațiile americane, Skibitsky a menționat că sancțiunile internaționale au ucis, în sfârșit, producția de arme de înaltă precizie în Rusia, așa că rușii asamblează rachetele rămase folosind “tehnologii vechi”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deocamdată, realitățile din teren par să contrazică declarațiile oficialilor ucraineni. În ultima perioadă, trupele ruse au executat lovituri aproape zilnice cu rachete de croazieră asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean, încercând să împiedice declanșarea unei contraofensive a Forțelor Armate ale Ucrainei.

Începând din luna octombrie, în urma atentatului de pe Podul Crimeea, forțele ruse au executat câte două sau trei atacuri masive pe lună, utilizând, în medie, între 50 și 80 de rachete de croazieră, cu bazare terestră, aeriană și navală. În ultimele săptămâni, această tactică a fost schimbată, iar militarii ruși execută atacuri mult mai dese, dar cu un număr mai redus de rachete (între 20 și 30).

Este adevărat faptul că ultimele lovituri au fost executate preponderent cu rachete de croazieră Kalibr (cu bazare navală), precum și cu Kh-101 și Kh-555 (cu bazare aeriană). Astfel, se poate observa că există un anumit deficit de rachete balistice (9M723) și de croazieră (9M728) pentru complexele terestre Iskander-M. În schimb, a crescut rata de întrebuințare a rachetelor hipersonice Kinzhal (cu bazare aeriană).

Nu poate fi exclus faptul ca, în viitor, rușii să arunce în luptă și noile rachete hipersonice cu bazare navală de tip Zircon. Probabil că, în cazul acestora, a fost realizat un stoc ce ar permite lovirea unor ținte importante de pe teritoriul ucrainean.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s