Două brigăzi de infanterie moto din centrul Federației Ruse au fost alertate pentru participarea la exerciții

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 06.02.2019, două brigăzi de infanterie moto ale Armatei 2 arme întrunite, cu efective de aproximativ 4.000 de militari, au fost alertate în Regiunea Samara, pentru verificarea nivelului de pregătire pentru luptă și participarea la un exercițiu tactic cu dublă partidă.

Anterior, în regiune a fost alertată și o brigadă de asigurare tehnico-materială a Regiunii Militare Centru, ale cărei subunități, în timpul exercițiului, vor asigura acțiunile subunităților de infanterie moto.

Exercițiul va fi efectuat, în perioada 07-08.02.2019, în poligonul Roshchinsky. La activitățile practice va participa și Aviația Forțelor Terestre.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele două brigăzi ale Armatei 2 arme întrunite dislocate în Regiunea Samara sunt Brigada 30 Infanterie Moto – Roshchinsky și Brigada 15 Infanterie Moto – Roshchinsky. De asemenea, la exercițiu participă subunități aparținând Brigăzii 105 Asigurare Tehnico-Materială – Samara.

Exercițiul tactic la nivel brigadă este unul neobișnuit pentru etapa actuală a procesului de pregătire pentru luptă, în care sunt executate exerciții tactice la nivel companie.

Probabil, exercițiul vizează verificarea nivelului de pregătire pentru luptă al Brigăzii 15 Infanterie Moto – Roshchinsky, care este singura brigadă de menținere a păcii din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. Implicarea Brigăzii 30 Infanterie Moto – Roshchinsky are ca scop asigurarea caracterului cu dublă partidă al exercițiului și probabil aceasta va juca rolul adversarului.

Nu este exclus ca activitățile să aibă ca scop pregătirea trupelor ruse pentru o eventuală dislocare în Venezuela.

Fedrația Rusă are interese mari în Venezuela, în special de natură militară, și nu sprijină opoziția din această țară, care este susținută de SUA și de majoritatea statelor occidentale. În contextual denunțării de către SUA a Tratatului INF, Venezuela și Cuba capătă o importanță colosală pentru Federația Rusă, reprezentând statele potențiale pentru dislocarea de platforme purtătoare de rachete nucleare, în special cu bazare aeriană și navală.

Anticipând această situație, Federația Rusă a intensificat, în special în ultimele luni relațiile cu cele două state. Venirea la putere a opoziției în Venezuela, cu sprijinul SUA, ar însemna pentru autoritățile de la Moscova pierderea unui aliat important, urmând ca în joc să rămână doar Cuba, pentru o eventuală dislocare a unei baze navale ruse.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s