Federația Rusă a efectuat lansări electronice de rachete 9M729 în Regiunea Leningrad

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 08.02.2019, în Regiunea Leningrad, au fost executate lansări electronice de rachete 9M729, cu complexul de rachete operativ-tactic Iskander-M.

Militarii au desfășurat în secret complexele de rachete, au mascat pozițiile de lansare și au încărcat rachete de instrucție pe instalațiile de lansare.

Lansările electronice de rachete presupun indicarea țintelor, pregătirea complexului pentru lansare și desfășurarea acțiunilor echipajului de luptă, fără lansarea efectivă a rachetei.

Complexul Iskander-M este dotat cu rachete 9M729, care au reprezentat motivul ieșirii Statelor Unite din Tratatul INF.

Potrivit autorităților de la Washington, racheta este capabilă să zboare la distanțe mult mai mari decât cele declarate de partea rusă, fapt ce contravine tratatului.

Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării a precizat că, în urma modernizării, racheta a devenit mai grea și mai lungă, dar bătaia maximă nu este mai mare de 480 de kilometri și nu încalcă prevederile Tratatului INF.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este pentru prima dată când reprezentanții ruși fac referire la întrebuințarea instalațiilor de lansare pentru rachetele 9M729 în procesul de pregătire pentru luptă.

În Regiunea Leningrad este dislocată Brigada 26 Rachete – Luga a Armatei 6 arme întrunite – Agalatovo din cadrul Regiunii Militare Vest. Aceasta a fost prima brigadă de rachete din cadrul Forțelor Terestre ale Federației Ruse, care a fost dotată cu complexele operativ-tactice Iskander-M în perioada 2010-2011.

Acest lucru înseamnă că Federația Rusă nu a dotat cu rachete 9M729 numai ultimele brigăzi de rachete înzestrate în ultimii ani cu complexe Iskander-M, ci și alte brigăzi care au în compunere astfel de complexe. Probabil, că noile instalații de lansare și rachetele 9M729 au fost livrate cel puțin brigăzilor de la linia de contact cu NATO, respectiv vestul și eventual sudul Federației Ruse. Nu este exclus nici faptul ca toate brigăzile care dispun de complexe Iskander-M să fi primit și noile instalații de lansare și noile rachete.

Trebuie menționat faptul că instalațiile de lansare pentru rachetele 9M729 sunt diferite de cele pentru celelalte tipuri de rachete, 9M723-1 și 9M728.

Racheta 9M729 este mai mare și, în consecință, instalațiile de lansare au fost adaptate special pentru aceasta. În plus, față de instalațiile vechi, pe care pot fi amplasate două rachete balistice (9M723-1) sau de croazieră (9M728), pe noile instalații pot fi încărcate patru rachete de croazieră (9M729).

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s