Gruparea de Trupe din sudul Federației Ruse va fi întărită cu două divizii de infanterie moto

Agenția de presă rusă Interfax, care citează o sursă bine informată, a anunțat, pe 09.02.2019, că, în scurt timp, în compunerea Grupării de Trupe a Regiunii Militare Sud, vor fi înființate două divizii noi de infanterie moto.

„Este planificat ca diviziile să fie constituite prin reorganizarea a două brigăzi de infanterie moto. Mai întâi Brigada 19 Infanterie Moto – Vladikavkaz și apoi Brigada 136 Infanterie Moto – Buinaksk, ambele din subordinea Armatei 58 arme întrunite”, a precizat sursa.

Aceasta a menționat că, în anii trecuți, când s-a efectuat reforma armatei ruse, diviziile au for reduse la nivel brigadă.

În prezent, în compunerea Trupelor Regiunii Militare Sud se mai află alte două divizii de infanterie moto. Este vorba despre Divizia 42 Infanterie Moto a Armatei 58 arme întrunite, care este dislocată în Cecenia, și Divizia 150 Infanterie Moto a Armatei 8 arme întrunite din Regiunea Rostov.

Armata 58 arme întrunite este una dintre cele mai faimoase structuri luptătoare din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. După dizolvarea fostei URSS, aceasta a participat la toate conflictele armate din sudul Federației Ruse.

De-a lungul anilor, la conducerea Diviziei 19 Infanterie Moto s-au aflat o serie de personalități militare, între care actualul comandant al Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov, ambasadorul Federației Ruse în Osetia de Sud, general maior Marat Kulahmetov, care în perioada 2004-2008 a comandat Forțele întrunite pentru sprijinirea păcii în zona conflictului gruzino-osetin, sau șeful Statului Major Principal al Forțelor Terestre, general colonel Vasili Tonkoshkurov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La încheierea procesului de înființare a celor două divizii, care va dura, probabil, până la 01.12.2019, Armata 58 arme întrunite – Vladikavkaz va reprezenta o forță împresionantă, incluzând trei divizii de infanterie moto. Pe lângă acestea, în structura armatei se vor mai afla șase brigăzii (rachete, artilerie, cercetare, rachete antiaeriene, conducere și asigurare tehnico-materială) și două regimente (geniu și protecție RCB).

Structura organizatorică a acesteia va arăta astfel:

– conducere și stat major – Vladikavkaz;

– Divizia 42 Infanterie Moto – Khankala (Borzoy, Shali, Kalinovskaya);

– Divizia 19 Infanterie Moto – Vladikavkaz;

– Divizia 136 Infanterie Moto – Buinaksk;

– Brigada 12 Rachete – Mozdok;

– Brigada 291 Artilerie – Troitskaya;

Brigada 100 Cercetare – Mozdok;

– Brigada 67 Rachete Antiaeriene – Vladikavkaz;

– Brigada 37 Conducere – Vladikavkaz;

– Brigada 78 Asigurare Tehnico-Materială – Budennovsk;

– Regimentul 31 Geniu – Prokhladniy;

– Regimentul 40 Protecție de Radiații, Chimică și Biologică – Arkhontskaya.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s