Un amiral american a cerut “trecerea la ofensivă” în relațiile cu Federația Rusă și China

Publicația Bussiness Insider a prezentat, pe 07.02.2019, o declarație a comandantului operațiunilor militare navale ale Marinei SUA, John Richardson, care a spus că Statele Unite și aliații săi manifestă o “lipsă de agresivitate” împotriva Federației Ruse și Chinei în răspunsul la “agresiunile acestora”.

Amiralul Richardson a dat câteva exemple în care consideră că acțiunile Federației Ruse și Chinei au fost “agresive”. În ceea ce privește Federația Rusă, acesta a amintit “acțiunile din Marea Azov”. Este vorba de “acțiuni legate de navele militare ucrainene”. În ceea ce privește China, acesta s-a referit la “agresiunea împotriva navelor japoneze și a altor nave în zona insulelor aflate în litigiu”.

În opinia sa, SUA ar trebui să treacă la “o ofensivă împotriva Federației Ruse și Chinei din mai multe direcții”.

Richardson a propus să se crească presiunile asupra Moscovei și Beijingului, mergându-se până la interdicția pentru navele militare din cele două țări de a intra în porturi străine pentru refacerea rezervelor.

În plus, amiralul american a subliniat nevoia de “a se duce o bătălie împotriva Flotei ruse din Marea Neagră”.

În același timp, Richardson a remarcat “importanța segmentului românesc al sistemului american de apărare antirachetă”, menționând în mod clar că obiectivul de la Debeselu este îndreptat, în primul rând, împotriva Federației Ruse. Anterior, Statele Unite au negat caracterul anti-rusesc al acestui obiectiv, declarând că a fost creat pentru a contracara amenințarea rachetelor iraniene.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultimele zile, au fost înregistrate mai multe premiere în relațiile dintre Federația Rusă și SUA, care par să reprezinte o primă consecință a denunțării Tratatului INF.

Astfel, Federația Rusă a prezentat, pentru prima dată, activități de instrucție pentru luptă desfășurate în Regiunea Leningrad cu instalații de lansare ale rachetelor 9M729, la care nu s-a făcut nicio referire înainte de 02.02.2019.

De asemenea, pentru prima dată, un oficial american a recunosctut faptul că facilitățile antirachetă din România sunt îndreptate împotriva Federației Ruse, deși acesta părea un fel de “secret al lui Polichinelle”.

Toate aceste acțiuni indică declanșarea unei prime faze a Războiului Rece 2.0. Adică, se va spune lucrurilor pe nume, fără să se mai facă recurs la abordări diplomatice.

În faza următoare, probabil, se va trece la amenințări directe și chiar la dislocări de rachete din ce în ce mai apropiate de frontierele adversarului.

Acesta însă va fi un proces de durată. Înainte de a trece la ofensivă, se pare că SUA se repliază, “retrăgându-și trupele în cazărmi” și renunțând, treptat, la operațiunile din Siria și Afganistan, care îi consumă, în mod nejustificat, resursele.

Articolul original, în limba engleză, poate fi accesat la adresa:

https://www.businessinsider.com/chief-naval-officer-richardson-us-navy-go-on-offensive-against-russian-chinese-ships-2019-2.

Surse: ria.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s