În cadrul FRMN se va desfășura un exercițiu de luptă împotriva forțelor și mijloacelor de diversiune

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 09.02.2019, că militarii Detașamentului de contracarare a forțelor și mijloacelor de diversiune al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) vor participa la un exercițiu planificat, care va include îndeplinirea de misiuni subacvatice și de întrebuințare a vedetelor rapide antidiversiune Gracionok.

Activitățile se vor desfășura pe o porțiune de litoral special amenajat, din acvatoriul Mării Negre.

În timpul exercițiului, militarii vor îndeplini misiuni, individuale și în cadrul grupelor, de scufundare, în diferite momente ale zilei, cu echipamentul complet de scafandri.

Împreună cu scafandrii, la exercițiu va îndeplini misiuni de luptă și echipajul unei vedete antidiversiune Gracionok. Acesta va desfășura activități de descoperire a scafandrilor diversioniști, cu întrebuințarea armamentelor și sistemelor de la bordul vedetei, precum și de căutare a obiectelor scufundate cu ajutorul complexului de căutare-salvare Kalmar, care dispune de un apparat submarin telecomandat. De asemenea, militarii vor executa trageri cu armamentele din dotare asupra unor ținte navale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul FRMN se află două detașamente de luptă împotriva forțelor și mijloacelor de diversiune ale adversarului, care aparțin celor două brigăzi de nave pentru paza raionului maritim din Baza Navală Crimeea – Sevastopol și Baza Navală – Novorossiysk.

Detașamentul 102 pentru lupta împotriva forțelor și mijloacelor de diversiune ale adversarului din cadrul Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol a Bazei Navale Crimeea dispune de 10 vedete antidiversiune, din care trei Proiect 21980, clasa Gracionok (P-355, P-424 și P-433).

La rândul său, Detașamentul pentru lupta împotriva forțelor și mijloacelor de diversiune ale adversarului din cadrul Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk a Bazei Navale – Novorossiysk dispune de șase vedete antidiversiune, din care trei Proiect 21980, clasa Gracionok (P-191, P-349 și P-350).

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s