Trei avioane americane au executat misiuni de cercetare în proximitatea bazelor militare ruse din Siria

Din monitorizarea surselor occidentale de aviație rezultă că, pe 11.02.2019, trei avioane militare americane au efectuat misiuni de cercetare de mai multe ore în proximitatea bazelor militare ruse de la Hmeimim și Tartus din Siria.

Zborurile au fost efectuate cu două avioane de cercetare radioelectronică de tip RC-135V și RC-135U aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care au decolat de la Baza Aeriană Souda-Bay de pe insula grecească Creta, precum și cu un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon al Forțelor Navale americane, care a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din insula italiană Sicilia.

Avionul P-8A Poseidon s-a apropiat de bazele ruse la o distanță de 30-40 de kilometri, efectuând un zbor la o altitudine de 3.300 de metri. În același timp, avioanele RC-135V și RC-135U au patrulat la distanță mare de litoralul Siriei și se pare că au vizat, în primul rând, raionul orașului sirian Masyaf, în apropierea căruia, în luna octombrie 2018, au fost dislocate complexe de rachete antiaeriene S-300 primite din Federația Rusă.

La începutul lunii februarie 2019, compania israeliană ImageSat International a publicat imagini prin satelit cu poziția sistemului S-300 în raionul orașului Masyaf, din care rezultă că instalațiile de lansare a rachetelor se aflau în poziție ridicată. După cum a precizat compania, deocamdată, nu este clar dacă acestea se află sau nu în serviciul de luptă.

De asemenea, avionul RC-135V a efectuat mai multe treceri de-a lungul litoralului Libanului, de unde poate urmări lucrul sistemului de apărare antiaeriană instalat în apropierea capitalei siriene Damasc.

Avioanele RC-135V și RC-135U, sunt destinate pentru a stabili de la distanțe lungi regimurile de lucru ale forțelor și mijloacelor de apărare antiaeriană ale adversarului, precum și coordonatele complexelor de rachete antiaeriene desfășurate și a radarelor, pentru interceptarea informațiilor din liniile de comunicații ale statelor majore și evaluarea posibilităților grupărilor de trupe.

Tot pe 11.02.2019, un alt avion RC-135V al Forțelor Aeriene ale SUA, care a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie, a efectuat un zbor de cercetare de mai multe ore în apropierea graniței Regiunii Kaliningrad.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s