Bombardiere Su-24M din sudul Federației Ruse au distrus obiective ale apărării antiaeriene a adversarului

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 12.02.2019, că echipaje ale bombardierelor de front Su-24M aparținând regimentului de aviație dislocat în Regiunea Volgograd au distrus obiective de apărare antiaeriană ale adversarului convențional, de la altitudini mari și medii.

“Piloții au desfășurat activități de manevrare a avioanelor pentru depășirea zonei de apărare antiaeriană și au executat un atac masiv cu rachete și bombe asupra țintelor, care imitau obiective de apărare antiaeriană ale adversarului. Atacul a fost executat în două eșaloane, de la altitudini mari și medii”, se arată în comunicatul de presă.

În cadrul exercițiului tactic de zbor, piloții au folosit instrumentele de pilotaj și navigație pentru ieșirea în raionul țintelor, în regim de navigație autonomă de-a lungul unui traiect de zbor programat.

În total, echipajele bombardierelor au executat aproximativ 30 de ieșiri-avion, desfășurând peste 100 de lansări de rachete nedirijate de aviație și de bombe. La exercițiul tactic de zbor a participat tot personalul de zbor și tehnic al regimentului de aviație, precum și specialiști în comunicații și asigurare logistică.

Greutatea maximă de zbor a avionului Su-24M este de 43,8 tone, iar încărcătura maximă de luptă de opt tone. Raza de acțiune, fără containere suplimentare de carburanți, este de 390 de kilometri. Lungimea avionului este de 24,3 metri, înălțimea de 6,19 metri, iar anvergura aripilor între 10,37 și 17,64 metri. Viteza maximă este de 1,35 Mach, iar plafonul practic de zbor 11.000 de metri.

Avionul Su-24M are opt puncte de prindere exterioare, pe care pot fi amplasate rachete aer-aer și aer-sol, precum și bombe nedirijate și cu corecție. Avionul poate purta armament nucleare tactic (bombe). Aparatul este dotat cu o pușcă GȘ-6-23, calibru 23 de milimetri. Altitudinea maximă pentru efectuarea bombardamentelor este de aproximativ 5.000 de metri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele de front Su-24M aparțin Regimentului 11 Aviație Mixtă – Marinovka din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă -Marinovka a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Regimentul dispune de o escadrilă de avioane de bombardament Su-24M și o escadrilă de avioane de cercetare Su-24MR.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s