Până la sfârșitul anului 2019, Forțele Armate ale Federației Ruse vor primi 14 tancuri Armata

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 12.02.2019, că, până la sfârșitul anului 2019, Forțele Armate ale Federației Ruse vor primi un prim lot de tancuri Armata din producția de serie.

“Până la sfârșitul anului, 12 tancuri T-14 Armata și patru mașini blindate de raparații și evacuare T-16, pe platformă Armata, vor fi livrate la trupe”, se arată în articolul din Izvestia, care citează o sursă aparținând Ministerului rus al Apărării.

Potrivit precizărilor acesteia, tancurile Armata din producția de serie sunt diferite de mașinile experimentale prezentate anterior. În urma testelor, pe acestea au fost înlocuite anumite agregate și au apărut sisteme noi.

Cotidianul Izvestia a informat că, primele tancuri din producția de serie vor participa la parada din 09 mai, după care vor fi implicate în testele la trupe.

“Cele 16 mașini vor fi împărțite între unități militare dislocate în diverse zone climatice”, se precizează în articol.

Tancul T-14, mașina de luptă a infanteriei T-15 și mașina blindată de raparații și evacuare T-16 pe platformă șenilată grea Armata au fost dezvoltate de corporația Uralvagonzavod.

Tancul T-14 este singurul tanc din lume de generația a treia. Potrivit evaluărilor experților militari, acesta nu are analog în lume. Pentru prima dată, echipajul tancului este amplasat într-o capsulă blindată, separată de completul de luptă.

Tancul T-14 este destinat pentru ducerea luptei în contact direct cu adversarul, sprijinirea ofensivei subunităților de infanterie moto, distrugerea țintelor cu blindaj greu, a fortificațiilor și forței vii a adversarului, dispuse în spații închise și deschise.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit datelor din anul 2016, costul unui tanc T-14 Armata este de aproximativ 250 de milioane de ruble.

Inițial, întreprinderea producătoare a primit o comandă pentru producerea a 2.300 de tancuri până în anul 2020. Însă, din cauza probelelor bugetare, realizarea contractului a fost extinsă până în 2025 și nu este exclus să aibă loc o nouă amânare, cel puțin până în 2027.

Ca și în cazul tehnicii de aviație, din cauza costurilor mari pentru tehnica nouă, reprezentanții ruși au adoptat o serie de soluții privind modernizarea tehnicii vechi. În cazul tancurilor, modelul ales pentru modernizare a fost tancul T-72, care a ajuns la versiunea T-72B3.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s