Verificarea nivelului de pregătire pentru luptă al brigăzilor de rachete Iskander-M din sudul Federației Ruse

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 14.02.2019, că echipaje ale complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M dislocate în Caucazul de Nord și în zona Kuban a Ținutului Krasnodar au efectuat lansări electronice de rachete, din poziții neamenajate, în cadrul verificării nivelului de pregătire pentru luptă.

“După efectuarea marșului și amenajarea pozițiilor în poligoane, subunitățile au primit ordin de deplasare în raioanele stabilite, unde au îndeplinit misiuni de desfășurare a complexelor, de mascare, de încărcare a rachetelor, de executare a lansărilor electronice de rachete și de scoatere operative a tehnicii de sub atacul adversarului convențional”, se arată în comunicatul de presă.

La întoarcere, militarii marilor unități de rachete vor continua să îndeplinească misiuni în cadrul verificării nivelului de pregătire pentru luptă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În Regiunea Militară Sud se află dislocate două mari unități de rachete, respectiv Brigada 1 Rachete – Molkino (Ținutul Krasnodar) a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol și Brigada 12 Rachete – Mozdok (Osetia de Nord) a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.

În cadrul Brigăzii 1 Rachete a mai fost efectuată o verificare a nivelului de pregătire pentru luptă, pe 22.10.2019, care a inclus și lansări electronice de rachete. De asemenea, subunitățile brigăzii au mai executat lansări electronice de rachete, pe timp de noapte, pe 07.02.2019, în cadrul unui exercițiu tactic.

În același timp, pe 14.01.2019, în cadrul Brigăzii 12 Rachete, a fost executat un antrenament de conducere a atacului cu rachete, în timpul căruia au fost planificate lansări electronice de rachete.

Toate aceste activități arată importanța pe care Federația Rusă o acordă complexelor de rachete Iskander-M dislocate în Regiunea Mării Negre.

Potrivit unor informații apărute în presa germană, Brigada 12 Rachete – Mozdok a fost dotată cu un divizion suplimentar de rachete de croazieră 9M729.

Sintagmele utilizate în ultima perioadă în cadrul procesului de instruire a subunităților de rachete Iskander-M sunt: “ieșire în secret, “poziții neamenajate și “lansări electronice de rachete”, care sugerează pregătirile acestora pentru participarea la un eventual conflict armat.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s