În anul 2019, în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră vor fi introduse șapte nave noi

Comandantul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), viceamiral Aleksandr Moiseev, a declarat, pe 21.02.2019, pentru agenția de presă Tass, că, în anul 2019, în dotarea FRMN vor fi introduse șapte nave noi.

“Anul 2019 nu va reprezenta o excepție și vom continua dotarea cu nave noi, șapte unități fiind planificate în acest moment. Deja am primit în dotare un dragor modern, care în luna iunie va sosi la Sevastopol. Vom primi două nave mici purtătoare de rachete, două nave ale unui nou proiect. Vom primi și nave auxiliare, macarale plutitoare și remorchere, atât maritime, cât și de radă. Toate programele planificte pentru FRMN se realizează”, a precizat Moiseev.

Viceamiralul a precizat că FRMN este singura dintre flotele Federației Ruse care dispune de submarine noi Proiect 636.3, dotate cu armamente ofensive moderne. De asemenea, în înzestrarea FRMN au fost introduse trei fregate, două nave purtătoare de rachete, precum și nava de patrulare Vasili Bykov, care, în perspectivă, va deveni una dintre navele de bază pentru îndeplinirea de misiuni în zona de litoral.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În perioada 2015-2018, în dotarea FRMN au fost introduse 12 platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, respectiv șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3, trei fregate Proiect 11356, două nave purtătoare de rachete Proiect 21631 și o navă de patrulare Proiect 22160.

În anul 2019, va continua înzestrarea FRMN cu nave purtătoare de rachete Kalibr, urmând ca alte trei astfel de platforme să se alăture flotei. A doua navă de patrulare Proiect 22160, Dmitri Rogachev, se află în faza finală a testelor și, în prima parte a anului, va fi introdusă în dotarea Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim -Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk. De asemenea, vor fi livrate flotei nava purtătoare de rachete Ingushetia, Proiect 21631, și nava purtătoare de rachete Ohotsk (fostă Shtorm), Proiect 22800.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s