Serghei Lavrov: Ucraina pregătește o nouă provocare în Strâmtoarea Kerci, cu sprijinul NATO

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat, pe 21.02.2019, că Ucraina, cu participarea reprezentanților NATO, pregăteșgte o nouă provocare cu trecerea navelor prin Strâmtoarea Kerci.

“Acum ei (conducătorii Ucrainei) pregătesc o altă încercare ilegală de a trece prin strâmtoare fără nici un fel de solicitări, fără a respecta măsurile de securitate, fără un pilot. Și s-au adresat, așa cum mi s-a spus, țărilor NATO, cu o invitație de a trimite reprezentanți pe aceste nave, pentru a trece prin Strâmtoarea Kerci împreună cu NATO”, a precizat Lavrov la o întâlnire cu reprezentanții Asociației oamenilor de afaceri europeni.

Serghei Lavrov a precizat că nu există niciun fel de probleme pentru trecerea navelor prin Strâmtoarea Kerci. El a reamintit că, în luna septembrie 2018, două vedete aparținând Forțelor Navale ale Franței, care au urmat calm procedurile și au ambarcat un pilot rus, au trecut în Marea Azov.

Pe 25 noiembrie 2018, trei nave ale Forțelor Navale ucrainene au încălcat normele de trecere prin apele teritoriale ale Federației Ruse, în încercarea de a trece din Marea Neagră în Marea Azov. Navele au fost reținute și duse la Kerci, iar 24 de marinari au fost reținuți sub acuzația de trecere frauduloasă a frontierei Federației Ruse. SUA și UE au solicitat eliberarea marinarilor ucraineni.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s