În cadrul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse va mai fi formată încă o divizie

În cadrul unui interviu acordat cotidianului armatei ruse, Krasnaya Zvezda, care a apărut în ediția din 22.02.2019, comandantul Trupelor de Desant Aerian, general colonel Andrei Serdiukov, a declarat că, în compunerea acestui gen de trupe independent, va mai fi înființată încă o divizie de desant.

În prezent, în structura Trupelor de Desant Aerian, fără a lua în calcul unitățile de asigurare și de instrucție, se află patru divizii și cinci brigăzi.

“Trupele de Desant Aerian vor include cinci divizii, patru brigăzi de desant-asalt, o brigadă de artilerie, mari unități și unități de asigurare, precum și facilități de instrucție”, a precizat Serdiukov.

Pe lângă aceasta, potrivit precizărilor sale, vor fi mărite și efectivele Trupelor de Desant Aerian. “Creșterea efectivelor în anul următor reprezintă una din etapele de dezvoltare și construcție a Trupelor de Desant Aerian. Cu sprijinul activ al comandantului suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse este planificată desfășurarea și a altor activități, care vor fi orientate spre întărirea semnifictivă a cantității și calității trupelor”, a spus generalul.

Acesta a admis că, în compunerea Trupelor de Desant Aerian vor fi formate brigăzi de tip nou, care, ținând cont de componenta mobilă și creșterea potențialului de luptă, vor primi cu totul alte posibilități.

În luna august 2018, Serdiukov a anunțat că, în anul 2019, se va încheia procesul de formare a trei batalioane de tancuri, precum și a subunităților de război electronic și de aparate de zbor fără pilot. Companiile de cercetare au fost reorganizate în batalioane, în Crimeea a fost înființat un batalion de desant-aslat și, de asemenea, a fost constituit un batalion de reparații și construcții al Trupelor de Desant Aerian.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Structura actuală a Trupelor de Desant Aerian este următoarea:

– Divizia 7 Desant-Asalt – Novorossiysk;

– Divizia 76 Desant-Asalt – Pskov;

– Divizia 98 Desant Aerian – Ivanovo;

– Divizia 106 Desant Aerian – Tula;

– Brigada 11 Desant-Asalt – Sosnoviy Bor;

– Brigada 31 Desant-Asalt – Ulyanovsk;

– Brigada 56 Desant-Asalt – Kamyshin;

– Brigada 83 Desant-Asalt – Ussuriysk;

– Brigada 45 Destinație Specială – Kubinka;

– Brigada 38 Transmisiuni – Medvezhie ozera;

– Batalionul 150 Reparații și Construcții – Orekhovo-Zuevo;

– Centrul 242 Instrucție – Omsk;

– Institutul Militar Superior – Riazan.

Până în anul 2021 este planificată creșterea efectivelor Trupelor de Desant Aerian la 60.000 de militari (de la 45.000 în 2016) și completarea acestora în proporție de 100% cu militari angajați pe bază de contract.

Pe lângă înființarea celei de-a cincea divizii, va fi modificată și structura diviziilor actuale, care vor trece de la structura de organizare pe două regimente la cea pe trei regimente.

Surse: redstar.ru, militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s