La Șantierul Naval din Zelenodolsk, va începe construirea celei de-a 11-a nave rusești Proiect 22800

Agenția de presă rusă Interfax a informat că, pe 26.02.2019, la Șantierul Naval din Zelenodolsk, va fi organizată o ceremonie de începere a construcției unei noi nave mici purtătoare de rachete Proiect 22800.

“Prin ordin al comandantului-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, noii nave i-a fost acordată denumirea de Tucha”, au precizat reprezentanții șantierului.

Nava purtătoare de rachete Tucha va fi a 11-a navă Proiect 22800 construită pentru Forțele Navale.

În prezent, prima navă a proiectului, Mytishchi, se află în dotarea Flotei din Marea Baltică. Alte nouă nave de acest tip sunt în diverse stadia de construcție, la mai multe Șantiere Navale. Potrivit contractelor încheiate de Ministerul rus al Apărării, vor mai fi construite alte șapte nave purtătoare de rachete Proiect 22800.

Armamentul principal al acestor nave este reprezentat de complexul naval universal 3S14, cu opt rachete de croazieră Kalibr și/sau Onyks.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele 18 nave purtătoare de rachete Proiect 22800, clasa Karakurt, sunt destinate astfel: patru pentru Flota din Marea Baltică, șase pentru Flota din Marea Neagră, două pentru Flotila din Marea Caspică și șase pentru Flota din Oceanul Pacific.

Pentru Flota din Marea Baltică, navele Proiect 22800 sunt construite la Șantierul Naval Pella din Otradnoe. Pe lângă nava Mytishchi, introdusă în înzestrare pe 17.12.2018, Flota din Marea Baltică va mai primi două nave în 2019, Sovetsk și Odintsovo, precum și o altă navă, Burya, în 2020. Acestea fie au fost lansate la apă, fie se pregătesc pentru testele de marș.

Pentru Flota din Marea Neagră (FRMN) se află în construcție șase nave Proiect 22800. Patru dintre acestea, Mercury, Ohotsk, Vihr, Ciclon (Muson), se află în constucție la Șantierul Naval More din Feodosia (filială a Șantierul Naval Pella din Otradnoe), iar alte două, Passat și Briz, la Șantierul Naval Zaliv din Kerci (filială a Șantierului Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk). Primele patru nave sunt planificate să fie livrate FRMN astfel: Mercury în 2019, Ohotsk și Ciclon în 2020, iar Vihr în 2021.

Pentru Flotila din Marea Caspică se vor construi navele Tucha și Smerci, la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk.

Pentru Flota din Oceanul Pacific vor fi construite șase nave Proiect 22800, pentru care au fost încheiate contractele. Primele patru vor fi construite la Șantierul Naval din Komsomolsk pe Amur, iar următoarele două la Șantierul Naval Estic din Vladivostok. Livrarea acestora se va face până în anul 2026.

Ținând cont de faptul că navele sunt dotate cu complexe de rachete de tip Kalibr, cele 12 nave de la FRMN, Flotila din Marea Caspică și Flota din Marea Baltică vor reprezenta o amenințare directă la adresa securității României. Cele șase nave ale Flotei din Oceanul Pacific vor reprezenta o amenințare indirectă pentru România, putând fi întrebuințate împotriva unor ținte de pe teritoriul românesc în timpul executării de misiuni în Marea Mediterană.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s