În Federația Rusă se desfășoară testarea robotului de luptă de tip Marker

Pe Internet a fost postat un material video privind testarea platformei robotizate experimentale Marker din Federația Rusă. Fundația pentru Studii Avansate (FPI) a publicat pe Youtube o demonstrație cu capabilitățile noii tehnologii.

Potrivit ministrului rus al apărării, general de armată Seghei Șoigu, în scurt timp, rolul soldatului în armată se va schimba, iar acțiunile de luptă vor fi duse cu tehnică comandată de la distanță. Acesta a precizat că militarii vor lua decizii și vor acționa în calitate de coordonatori și piloți.

Pe site-ul FPI se arată că noua platformă Marker este dotată cu o mitralieră Kalashnikov și cu două lansatoare de rachete dirijate antitanc. Se remarcă faptul că noua platformă robotizată poate acționa împreună cu soldatul, primind informațiile necesare din sistemul de ochire al armei luptătorului. De asemenea, noua tehnică poate fi comandată de la distanță.

Reprezentanții FPI au remarcat că, în prezent, Marker este un demonstrator mobil al noilor tehnologii, iar platforma a fost creată pe o bază modulară, cu o structură deschisă de informații.

În cadrul unui discurs la forumul “Federația Rusă – țara  oportunităților”, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Shoigu, a declarat că întrebuințarea armelor robotizate de către personalul militar va ajuta la salvarea vieților luptătorilor. De asemenea, acesta a menționat, în mai multe rânduri, că o astfel de tehnică ajută la reducerea impactului factorilor periculoși asupra personalului militar, în timpul îndeplinirii misiunilor încredințate.

Surse: ria.ru, topwar.ru, politros.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s