Subunități cu destinație specială din sudul Federației Ruse au executat un exercițiu tactic de specialitate

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 05.03.2019, militari aparținând unei mari unități cu destinație specială au executat un exercițiu tactic de specialitate, care a inclus desantarea din elicoptere de asalt multirol Mi-35M și respingerea atacului unui grup de diversiune al adversarului convențional, în munții din Caucazul de Nord.

În timpul operației speciale, a fost întrebuințat complexul opto-electronic de cercetare Intrigan. Complexul, dezvoltat de specialiștii ruși exclusiv pe baza unor componente interne, permite urmărirea țintelor la o distanță de până la 12 kilometri.

Modulul de cercetare este echipat cu aparatură de vizualizare termică, cu optică de ultimă generație și un aparat de măsură cu laser. Scanând teritoriul, complexul este capabil să determine tipul de echipament militar al adversarului și distanța până la acesta.

Pe lângă respingerea atacului teroriștilor, militarii subunităților cu destinație specială au desfășurat activități de evacuare a unui rănit, cu ambarcarea în elicopter, și au executat trageri cu automatele și mitralierele din elicoptere Mi-35M.

Scopul exercițiului a constat în perfecționarea deprinderilor militarilor în acordarea sprijinului cu foc pentru debarcarea desantului, atunci când elicopterul nu poate întrebuința armamentele din dotare din cauza apropierii de trupele proprii.

La exercițiu au participat subunități cu destinație specială, cu efective de peste 200 de militari, precum și aproximativ 30 de unități de tehnică militară, între care o celulă de elicoptere Mi-35M și o patrulă de elicoptere  Mi-28N.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud, între marile unități și unități cu subordonare centrală, se află trei brigăzi cu destinație specială (Spetsnaz): Brigada 10 Destinație Specială – Molkino (Ținutul Krasnodar), Brigada 22 Destinație Specială – Bataysk (Stepnoy, Regiunea Rostov pe Don) și Brigada 346 Destinație Specială – Prokhladniy (Republica Kabardino-Balkaria).

De asemenea, Armata 49 arme întrunite – Stavropol dispune de un regiment Spetsnaz, respectiv Regimentul 25 Destinație Specială – Stavropol.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s