Zboruri de cercetare efectuate cu mijloace aeriene americane în Marea Neagră

Din monitorizarea datelor surselor de aviație occidentale rezultă că, pe 15.03.2019, un aarat de zbor fără pilot strategic de tip RQ-4B Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat un zbor de cercetare de mai multe ore în apropierea Crimeii și a zonei Kuban din Ținutul Krasnodar.

Drona, cu numărul de bord 11-2048, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din insula italiană Sicilia și, începând cu ora 16.30 (ora Moscovei), timp de aproape șase ore, a patrulat la vest și sud de Peninsula Crimeea, la sud de Strâmtoarea Kerci și în apropierea litoralului Ținutului Krasnodar.

Anterior, drona a efectuat un zbor de cercetare de șase ore de-a lungul liniei de demarcație din Donbas, aflându-se în teritoriul controlat de autoritățile de la Kiev, la o altitudine de aproximativ 15.500 de metri. În timpul îndeplinirii misiunilor, aceasta s-a apropiat la distanțe cuprinse între 36 și 59 de kilometri de granița Ucrainei cu Regiunile Belgorod, Voronezh și Rostov din Federația Rusă.

În afară de aceasta, tot pe 15.03.2019, în apropierea Crimeii a fost identificat și un avion de patrulare antisubmarin P-8A Posedion al Forțelor Navale americane, care a decolat tot din Sicilia. Timp de aproximativ trei ore, acesta a patrulat în sud-vestul și sudul peninsulei.

Zboruri similare de cercetare în apropierea frontierelor Federației Ruse din Marea Neagră au fost efectuate cu mijloace aeriene americane pe 01, 06 și 12 martie. La acestea au participat aparate de zbor fără pilot RQ-4B Global Hawk, precum și avioane de cercetare radioelectronică RC-135V și de cercetare navală P-8A Poseidon.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s