În Crimeea s-a desfășurat faza activă a exercițiului Trupelor de Desant Aerian

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 28.03.2019, în poligonul Opuk din Crimeea, s-a desfășurat faza activă a exercițiului comun al Trupelor de Desant Aerian, Forțelor Navale și Forțelor Aerocosmice, la care au participat peste 1.500 de militari.

Potrivit scenariului exercițiului, militarii din cadrul Trupelor de Desant Aerian au fost desantați, în mod combinat (prin parașutare și debarcare), pe o porțiune de teren necunoscut din zona de coastă și au distrus o tabără a formațiunilor înarmate ilegale.

În zona de litoral, pe lângă militari au fost desantate și unități de tehnică blindată. Tancurile și transportoarele blindate, sub protecția unei perdele de fum, au avansat în adâncimea teritoriului ocupat de adversarul convențional.

Navele mari de desant Azov și Cezar Kunikov ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au sprijinit subunitățile din cadrul Trupelor de Desant Aerian și au executat trageri asupra unor ținte terestre, în raionul de concentrare a forțelor adversarului.

Echipajul unui bombardier de front Su-24M a îndeplinit misiuni de apărare antiaeriană în raionul exercițiului.

Aparate de zbor fără pilot de tip Orlan-10 au executat misiuni de cercetare deasupra teritoriului în care a fost executat exercițiul.

Acțiunile subunităților Trupelor de Desant Aerian au fost conduse de comandantul diviziei de desant-asalt (vânători de munte), colonel Andrei Suhovetsky.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic din Crimeea a fost executat în perioada 25-28.03.2019, cu participarea unui regiment de desant-asalt și un regiment de artilerie aparținând Diviziei 7 Desant-Asalt (Vânători de Munte) – Novorossiysk.

Acțiunile parașutiștilor au fost sprijinite cu forțe și mijloace aparținând FRMN,  Armatei 4 Forțe Aeriane și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don și Aviației Militare de Transport.

Divizia 7 Desant-Asalt – Novorossiysk este structura principală a Trupelor de Desant Aerian dislocată în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud. Pe lângă aceasta, în sudul Federației Ruse se mai află o brigadă de desant-asalt, respectiv Brigada 56 Desant-Asalt – Kamyshin. Înaintea implementării amplului proces de reformă a Forțelor Armate ale Federației Ruse, care a început în anul 2008, brigada a făcut parte din structura Trupelor Regiunii Militare Sud. Ulterior, aceasta a fost trecută în subordinea Comandamentului Trupelor de Desant-Aerian.

În urma integrării Crimeii în Federația Rusă, divizia de la Novorossiysk și-a extins zona de responsabilitate și în peninsulă. Astfel, la Feodosia, în structura diviziei a fost înființat Batalionul 171 Desant-Asalt, care urmează să fie reorganizat în regiment.

Surse: tvzvezda.ru, rusonline.org.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s